CES 2022: Sony lanserar officiellt i elbilen och presenterar sin Vision-S O2

Sony Vision S-02 © Sony

Detta är den andra konceptbilen som presenteras av Sony, efter Vision-S som presenterades på CES 2020.

Den här gången är det bekräftat. Sony förbereder sig officiellt för att gå in på den konkurrensutsatta elbilsmarknaden för att visa sitt kunnande. Vision-S O2 är galjonsfiguren för den autonoma och uppkopplade framtiden som förespråkas av den japanska tillverkaren.

I samarbete med Vodaphone för 5G

Vision-S O2 har formen av en generöst tilltagen SUV: 4,89 m lång, 3,03 m hjulbas och 1,93 m bred. Det utrymme som gjorts tillgängligt av Sony bådar gott för den här bilen, vilket kommer att betona dess anslutningsmöjligheter och autonomi. Prestandan upprepar i alla avseenden de från föregångaren, med två 200 kW-motorer (dvs cirka 270 hk) placerade på varje axel på bilen. Sony lovar 0 till 100 på mindre än 5 sekunder trots de 2,5 ton som fordonet väger.

Så ja, Vision-S O2 är fortfarande bara på prototypstadiet, liksom sin storasyster Vision-S O1. Men tillkännagivandet av fordonet åtföljs av skapandet av en division dedikerad till elektrisk mobilitet, kallad “Sony Mobility Inc.”. Den nu biltillverkaren arbetar hårt för att göra sina fordon tekniska och autonoma skyltfönster.

Vision-S O2 har verkligen det japanska varumärkets betydande tekniska arsenal, specialiserat på design av sensorer av alla slag. Genom att lägga till sina kraftfulla underhållningstjänster vill Sony ta en avgörande fördel gentemot sina konkurrenter inom autonom körning och infotainment ombord.

Sony Vision S-02 interiör © Sony

Nivå 4 och 5 autonomi i sikte

En önskan som utkristalliseras i partnerskapet som ingicks med Vodaphone. De två spelarna har arbetat i många månader i ett laboratorium i Tyskland för att utveckla och testa de autonoma funktionerna hos framtida japanska fordon, med 5G som huvudresurs. Sony och Vodaphone multiplicerar testerna som är avgörande, som att köra fordonet på tyska vägar av en förare som stannat kvar i Japan, eller rundvandringar utan förare ombord och utan någon olycka.

Men Vodaphone är fortfarande försiktig och indikerar att det stora problemet med tekniken fortfarande återstår att lösa: det är latensen som vissa kommandon kan drabbas av, trots kraften i 5G. Operatören strävar därför efter att minska denna tid så mycket som möjligt för att erbjuda en säkrast möjliga upplevelse. Vodaphone kommer sedan att utveckla fjärruppdateringslösningar för att ge realtidssupport för Sony-fordon.

Den japanska tillverkaren har inte meddelat ett eventuellt datum för marknadsföring. Vägtester fortsätter dock för sina fordon, och det råder ingen tvekan om att nya utvecklingar kommer att komma mycket snart.

Sony Vision S-02 och O1 © Sony

Autonom bil: vilka är de olika nivåerna av autonomi och vad består de av?

Sea snake of the automobile, den autonoma bilen är ännu inte verklighet. Åtminstone i sin mest automatiserade version, vilket gör att den klarar sig utan drivrutin. Å andra sidan finns flera nivåer, och dessa är en realitet.
Läs mer

Källa: Mobilt Europa

Relaterade Artiklar

Back to top button