CES 2022: Samsung är full av nya funktioner med sina Micro-LED och Neo QLED-tv

Samsung MicroLED © Samsung

Tillkännagivandena mångdubblas bara timmar före starten av CES 2022. Det är Samsungs tur att förbereda marken genom att avslöja några av de nya funktionerna som kommer att integreras dess tv-apparater för det kommande året.

För den som väntar på att få reda på om Samsung kommer att byta till QD-OLED-teknik i år får man visa lite tålamod med öppningen av CES och den koreanska jättens konferens. Under tiden vet vi redan lite mer om tillverkarens Neo QLED- och Micro LED-serier. Förutom tillkännagivanden om ankomsten av GeForce Now och Stadia på Samsungs TV-apparater, samt nya funktioner i sortimentet livsstil The Frame, här är vad man ska komma ihåg från dagens tillkännagivanden.

Micro-LED på ett mindre 89-tumsformat

Efter att ha öppnat Micro-LED-teknik för allmänheten 2021 med mycket dyra 99- och 110-tumsmodeller, förbereder sig Samsung för att presentera ett nytt sortiment av Micro-LED-tv-apparater, denna gång med diagonaler på 110 “, 101″ och 89” Extremt lovande jämfört med OLED eller QD-OLED, kommer denna displayteknik med nya argument i år, även om priserna på dess tre modeller borde förbli otillgängliga för vanliga dödliga.

Samsung - MicroLED_2 © Samsung

Den inkluderar de imponerande egenskaperna hos Micro-LED, både när det gäller Monolith Design och dess 99,99 % kropp/skärm-förhållande, såväl som prestanda med ett aviserat toppljus på 2 000 nits, eller till och med fullständig täckning av utrymmen. Adobe RGB och DCI- P3 kolorimetri. Bättre, för att uppnå sådan prestanda nämner Samsung ett imponerande antal mikrometriska lysdioder, inte mindre än 25 miljoner som individuellt kan producera ljus och färger utan de nackdelar som vi känner till från OLED eftersom det är här handlingar av oorganiska mineraldioder.

Till råga på det nämnde Samsung också en stor innovation på signalbehandlingssidan, med 20-bitars gråskalesampling, som lovar oöverträffad rendering för HDR-innehåll. Slutligen kommer denna Micro-LED-serie att innehålla olika funktionsförbättringar, särskilt med stöd för Dolby Atmos, ett “Multi View”-läge för att visa innehåll från 4 olika källor (i 4K UHD och upp till 120 fps) och slutligen ett “Art Mode” ” som inkluderar exklusiva verk av konstnären Refik Anadol.

Skarpare bild för Neo QLED-TV 2022

Visserligen saliverar vi framför Samsungs Micro-LED, men tillverkaren väntas särskilt vid vändningen för sina Neo QLED-tv-apparater, serier som använder Mini-LED-bakgrundsbelysning. Inga större förändringar att notera, men några viktiga utvecklingar vad gäller bild och ljud, mycket tack vare Neo Quantum-processorn.

Samsung säger att deras 2022 Neo QLED-TV i 4K och 8K UHD kommer att erbjuda ” de renaste bilderna som möjligt “. För att göra detta kommer processorn att tillåta mer exakt kontroll av mini-LED:erna för att ytterligare förbättra kontrasten och detaljerna i bilden och samtidigt minska eventuella blomningseffekter. Det nämns en “avancerad kontrastmappning med BLU (bakgrundsbelysningsenhet)” med bytet till 14-bitars sampling istället för 12-bitar på förra årets tv-apparater. Detta gör att Samsung kan fyrdubbla antalet dimningszoner, med bakgrundsbelysningskontroll över 16 384 zoner istället för 4 096.

Samsung NEO QLED 8K

Och om detta inte ger den renaste bilden som möjligt, förlitar sig tillverkaren på sin teknologi ” Shape Adaptive Light Control ” och ” Real Depth Enhancer att göra skillnad. Den första kommer just att ansvara för att kontrollera bakgrundsbelysningen och dess ljusvåg genom att analysera linjer, former och ytor i bilden. Det visade objektivet går hand i hand med ökningen av antalet dimningszoner, nämligen att styra bakgrundsbelysningen mer exakt för att ge kontrast, lättnad och detaljer samtidigt som blomningen minskar så mycket som möjligt. När det gäller den andra använder den en ny algoritm för att upptäcka bakgrunder och motiv i bilden. Vi vet fortfarande lite om det, men målet är helt klart att skapa en känsla av djup för att förstärka realism och fördjupning.

Så mycket om det som är nytt inom videobearbetning. Nu, angående ljudet, talar Samsung om tillägget av nya högtalare som ska återge Dolby Atmos-effekten; svårt att veta för tillfället vilka tv-apparater som kommer att beröras. Det noteras dock att alla Neo QLED-serier kommer att dra nytta av OTS Pro (Object Tracking Sound).

NFT-plattform, Smart Calibration, Gaming Hub: Samsung lägger paketet på användarupplevelsen

Som varje år är Samsung en av de mest produktiva spelarna när det kommer till användarupplevelse. För 2022 tänker koreanen inte missa båten, först med Samsung Gaming Hub som vi beskrev i en tidigare artikel, men också genom att ge sig in i den hektiska världen av NFT. Micro-LED, Neo QLED och The Frame TV kommer verkligen att erbjuda en intuitiv plattform för “ upptäck, köp och byt » digitala konstverk.

Kalibreringen av TV:n med en smartphone återgår också till framsidan av scenen. Redan nämnd på CES 2021 genom Samsung C-Lab-projektinkubatorn, Samsung EZ Cal avser att bli omtalad igen i år. Om det finns skäl att vara försiktig när det gäller att framkalla möjligheten att kalibrera en TV med precision med hjälp av en enkel fotosensor, är detta tillkännagivande framför allt ett löfte om bättre tillgänglighet och i slutändan om medvetenhet.kalibrering för allmänheten. Vi föreställer oss dock att det kommer att vara nödvändigt att vara utrustad med en Samsung (eller Apple) smartphone för att dra nytta av denna funktion, som tidigare meddelats.

Här finns redan något att fira i väntan på de vackraste tillkännagivandena av denna CES 2022. Vi kommer utan tvekan att ha mer information om Neo QLED- och Micro-LED-serierna under de kommande dagarna, oavsett om det är deras priser eller deras datablad.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button