CES 2022: Mindre, större och ljusare OLED för LG, men ingen QD-OLED

LG OLED G2 97 - Evo Gallery © LG

Vi känner nu till LG:s erbjudande för 2022. Den koreanska tillverkaren kommer att utöka sin OLED-katalog i båda ändar med OLED-tv 42 och 97 tum, en världsnyhet! Vi förväntar oss också ljusare OLED-paneler än tidigare, 4K och 8K QNED (Mini-LED) intervall, medan WebOS fortfarande utvecklas.

Här kommer en av årets mest avgörande dagar för tv-sektorn. Som vanligt packar tillverkare upp sina nya produkter och innovationer. Och trots en begränsad närvaro på CES 2022 går LG inte miste om något. Vi sammanfattar vad den koreanska jättens 2022-katalog kommer att bestå av och höjdpunkterna i dess tillkännagivanden.

En OLED-serie som inkluderar 42 och 97 tums modeller

LG har precis presenterat sin OLED-serie för 2022. Den kommer att inkludera serierna A2, B2, C2, G2 och Z2 som efterträder förra årets modeller. Det finns anmärkningsvärda förändringar, men huvudmeddelandet gäller antagandet av ytterligare två diagonaler för C2 och G2 som efterträder LG OLED C1 respektive LG OLED G1.

LG OLED 2022 © LG

C2-serien kommer verkligen att finnas i en mindre 42-tumsvariant, med en maximal diagonal på 83 tum. G2 kommer att finnas tillgänglig i en 83-tumsversion… och en 97-tumsversion! Två världsnyheter därför, även om vi misstänker att LG Display utan tvekan har levererat sina paneler till andra märken. Trots den imponerande storleken på LG OLED 97G2 behåller den en 4K UHD-definition. Endast Z2 kommer att fortsätta använda en 8K UHD-panel på diagonaler på 77 och 88 tum.

LG OLED EVO C2 42 tum © LG

Den andra stora förändringen, förvisso mer diskret, sker på själva panelen i C2- och G2-serierna. Efter att ha introducerat Evo-panelerna till G1 förra året, utrustade LG äntligen C2-serien med dem också. Det finns fortfarande tvivel, men det verkar som att dessa två serier kommer att dra nytta av OLED.EX-panelerna som presenterades för några dagar sedan av LG Display.

Minskningen av tjockleken på dessa modeller (från 10,2 till 6 mm) kan verkligen indikera närvaron av denna återbesökta platta. Men LG har ännu inte bekräftat eller dementerat något. Dessa nyheter skulle vara vettiga i ett sammanhang där konkurrensen växer med utseendet på QD-OLED-paneler producerade av Samsung Display, och logiskt sett frånvarande från LG:s tillkännagivanden. Kom ihåg att OLED.EX utlovar en vinst på cirka 30 % på ljustoppen, samtidigt som den minskar tjockleken på TV:n och dess ram, bland andra fördelar.

LG OLED G2 97 © LG

En ny våg av QNED TV-apparater

LG förblev ledande på OLED-marknaden 2021, men man glömde inte att förnya sina QNED-serier som introducerades förra året på CES, tv-apparater som använder Mini-LED-bakgrundsbelysning.
Vi hittar, överst i korgen, QNED99 som kommer att ha en 8K-platta på 86 tum och cirka 2 500 dimningszoner. Sedan finns det QNED95, fortfarande i 8K UHD, men med en 50 till 60 Hz panel den här gången, sedan QNED90 och QNED85, 4K Mini-LED-tv med diagonaler mellan 55 och 86 tum.

LG nämner en förbättrad dimningsalgoritm för att radera blomning och förbättra kontrasten. Den kommer att hittas med omnämnandena Precision Dimming Pro + och Precision Dimming Pro, beroende på modell.

LG QNED99 © LG

Senaste observationen av denna nya våg av QNED-tv-apparater, QNED80-serien kommer uppenbarligen inte att inkludera miniatyriserade dioder. Det kommer att bli en NanoCell-TV med Edge-bakgrundsbelysning, en nyhet som tenderar att lera i vattnet och skapa förvirring, men som kanske visar LG:s önskan att fasa ut NanoCell-beteckningen i första hand.vinst av QNED. Fall att följa.

TV-apparater fokuserade alltmer på användarupplevelsen

Slutligen kommer vi inte att missa de många utvecklingar som LG lovar när det gäller funktionalitet. Först och främst bör det noteras att samma hierarki som förra året respekteras på de olika OLED- och QNED-serierna, med flera processoralternativ (Alpha 9 Gen 5 och Alpha 7 Gen 5). 50-60Hz-paneler finns även på nybörjarmodeller som LG A2 när det kommer till OLED-serien. HDMI 2.1 finns fortfarande på menyn för andra tv-apparater, med VRR, ALLM och 4K-kompatibilitet vid 120 Hz. När det gäller spel har LG lagt till ett nytt “Sport”-läge till sin Game Optimizer.

WebOS 22 kommer att ersätta WebOS 6.0, med en vilja att namnge sitt system enligt lanseringsåret snarare än efter versionen. Denna nya version av WebOS låter dig nu konfigurera flera användarprofiler för att få personlig åtkomst till de olika streamingtjänsterna och för att få mer relevanta rekommendationer.

Bland de nya funktionerna är Rum till rum Dela gör att du kan spegla din TV till en annan TV via din Wi-Fi-anslutning. Funktionen Always Display hanterar distributionen av media när TV:n inte används, till exempel ett konstverk eller musik. LG planerar också att göra dessa TV-apparater till riktiga smarta hemhubbar. ThinQ AI kommer därmed att stödja Matter, en ny standard som lovar enkel och säker kontroll av anslutna enheter. Slutligen är LG Fitness den första “hälsa”-plattformen som erbjuds av tillverkaren, med övningar, meditation och en instrumentpanel över dina framsteg på menyn.

Vi vet för närvarande inte priset eller tillgängligheten, vi kommer inte att underlåta att informera dig så snart de avslöjas.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button