CES 2022: JBL utökar sitt spelutbud och ser ankomsten av 3 headset, en mikrofon och hörlurar

JBL Quantum 910

Utöver sina nomadiska ljudmeddelanden har JBL precis presenterat inte mindre än 5 produkter för sin Quantum-spelserie. Även om den är ganska ny, har den redan en trevlig katalog till sin kredit.

Till denna CES 2022 dyker inte mindre än 3 nya hörlurar, en mikrofon och ett par True Wireless-hörlurar upp.

En trio för mellanklass och high-end anspråk

Produkterna följer efter och liknar varandra. Det är faktiskt ibland svårt att skilja mellan Quantum-headset, eftersom prestanda och funktioner ibland liknar varandra. Här klassas de tre produkterna i ett ganska brett mellansortiment. Quantum 810 och 610 är evolutioner
direkt från Quantum 800 och 600, medan Quantum 910 är mer av en uppföljare till Quantum One.

Quantum 910, det mest ambitiösa headsetet i serien, är en trådlös modell avsedd för datorer och Bluetooth-kompatibla (för användning på
smartphone, till exempel). Detta headset är ett ganska intressant cirkumaural, eftersom det består av 50 mm-givare, aktiv brusreducering, QuantumSPHERE 360 3D-ljudsystemet med spårning av huvudrörelser, allt med DTS Headphone: X 2.0-kompatibilitet. Det fungerar med QuantumEngine PC-applikation (för anpassning av RGB lysdioder i synnerhet). Dess autonomi i spelläge tillkännages efter 24 timmar, och den kommer att säljas för 249 euro.

Quantum 810 tar upp funktionerna i 910 nästan punkt för punkt och överger QuantumSPHERE 360 för en förenklad version och endast 7.1, QuantumSurround. Dessutom ingår inte spårning av huvudrörelser. Dess uthållighet meddelas vid 30 timmar. I övrigt delar de två produkterna i allmänhet samma funktioner och egenskaper. JBL Quantum 810 tillkännages till 179 euro.

Slutligen, enklare i sin tillverkning och i sina möjligheter, Quantum 610 är också ett trådlöst headset som har 7.1 QuantumSurround-läget. Mindre arbetat på ljuddelen, den inkluderar inte aktiv brusreducering eller Bluetooth-chip. Å andra sidan finns det kvar
kompatibel med den dedikerade applikationen. Dess autonomi tar ett litet steg, med 40 timmar tillkännagivna. JBL Quantum 610 kommer att säljas till ett pris av 149 euro.

En mikrofon i spelstil

Hur kan en mikrofon vara mer gamer än en annan? Antagligen genom att sätta RGB-lysdioder på den. JBL är inte först med att sälja sin JBL Quantum Stream på detta sätt. Ändå är denna helmetallmodell ganska elegant och ganska diskret. Lysdioderna är placerade vid dess bas, vilket håller ett minimum av klass. Dess integrerade fot tillåter 360° rotation och en viss lutningsfrihet.

JBL Quantum Stream

Denna mikrofon är av USB-typ (drivs av detta uttag) och består av två 14 mm elektretceller. Två fångstopologier är
tillgängliga: cardioid och rundstrålande. Som nästan alla
Quantum-produkter, den är kompatibel med QuantumEngine-applikationen.

Quantum Stream USB-mikrofonen tillkännages till 99 euro.

JBL Quantum TWS: True Wireless med låg latens

Som vi vet är Bluetooth nästan aldrig synonymt med låg latens (förutom AptX LL-codec). För att övervinna detta problem erbjuder JBL, som för EPOS GTW 270 Hybrid för en tid sedan, en slags kompromiss. Hörlurarna har ett Bluetooth 5.2-chip, men kan även fungera via ett protokoll med låg latens tack vare en USB-C-sändare/dongel. Denna produkt, tack vare detta dubbla läge, är kompatibel med både QuantumEngine PC-applikationen och JBL Headphones smartphone-applikation.

JBL Quantum TWS

Quantum TWS stannar inte vid dessa funktioner, eftersom de integreras
en aktiv brusreduceringsteknik som består av totalt 6 mikrofoner. Hörlurarna är IPX5-certifierade och meddelar upp till 8 timmars batteritid (16 timmar mer med fodralet).

Trots deras ganska innovativa sida tillkännages JBL Quantum TWS till 149 euro. Alla dessa produkter kommer att finnas tillgängliga under våren.

Om samma ämne:
CES 2022: jätten JBL tillkännager 3 nya True Wireless för att erövra mellanklassen

Källa: Harman pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button