CES 2022: Hisense introducerar världens första 8K 120Hz Laser TV

LX8K Hisense

Hisense har mångdubblat tillkännagivandena under sin keynote under CES 2022. Förutom en massa av tv-apparater
Mini-LED, tillverkaren presenterade sin LX8K.

Detta är den allra första modellen som kan leverera 8K definition vid 120 Hz.

8K Laser TV: det bästa sättet att njuta av 8K UHD?

Hisense startade sin konferens på ett mycket trevligt sätt på CES 2022. Vi får veta att tillverkaren kommer att lansera en ny Laser TV-variant som kommer att kunna visa 8K-definition vid 120 Hz tack vare en ny chipset som för närvarande är i produktion.

LX8K, som vi fortfarande vet lite om förutom att den också kommer att integrera ett 4.1.2-ljudsystem, tillkännages för lansering 2023, mot en bagatell på 15 000 euro.

Hisense laser-TV

Detta imponerande tillkännagivande är inte den enda innovationen som Hisense tog med sig under denna CES 2022. Den kinesiska tillverkaren passade också på att diskutera sin rullbara laser-TV, 77R1. En av sitt slag, 77R1 är ett riktigt designelement. Detta är en möbel som rymmer videoprojektionsmodulen och skärmen. När den är påslagen rullar skärmen ut och erbjuder en liknande upplevelse som TriChroma Laser TV, enligt Hisense.

Och eftersom en möbel med nödvändighet har lite utrymme har Hisense integrerat ett ljudsystem signerat Harman Kardon, kompatibelt med DTS: X, DTS – HD och Dolby Audio. Denna fantastiska installation bör också komma ut på marknaden 2023 för cirka 15 000 euro.

PX1-Pro TriChroma Laser Cinema: en bild från 90 till 130 tum

Fortfarande i Laser TV-avdelningen lägger Hisense också till PX1-Pro TriChroma Laser Cinema i sin katalog. Det är en 4K ultrakort projektor som använder samma TriChroma-system som L9G-serien, förutom att denna PX1-Pro kan göra en fokusering som justerar storleken på bilden, från 90 till 130 tum.

PX1-Pro TriChroma Laser Cinema

PX1-Pro går utanför den slagna vägen genom att erbjuda Filmmaker Mode såväl som Dolby Vision och HDR10. Den kommer att dra nytta av en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och kommer att stödja Dolby Atmos, ALLM och eARC tack vare sina HDMI 2.1-portar. PX1-Pro kommer att finnas tillgänglig 2022 för 4 000 euro.

Slutligen, L9G-serien stöder nu Dolby Vision, vilket klart kommer att öka mångsidigheten hos laser-TV. L5G-sortimentet kommer även att kunna räkna med Dolby Vision, till vilket läggs Dolby Atmos samt stöd för HDMI eARC och ALLM.

Om samma ämne:
Samsung förbättrar The Frame, dess “frame”-TV, och gör den antireflex

Källa: presskonferens

Relaterade Artiklar

Back to top button