CES 2022: det är jobbigt, Intel avslöjar ett drygt femtiotal processorer

Intel Tiger Lake-H-processor © © Intel

Vid sidan av lansering av Core H-serienIntel presenterade listor med nya processorer “i alla riktningar”.

Långt före öppningen av CES hade Intel nämnt utvecklingen av många serier för att avböja sin Alder Lake hybridarkitektur. Amerikanen hade inte ljugit och han mångdubblade tillkännagivandena i ingressen till Las Vegas-showen.

Fyll i intervallen “K” och “KF”.

Naturligtvis var Intel angelägen om att komplettera sortimenten skrivbordet som tills vidare endast bestod av versionerna avsedda för de mest entusiastiska användarna, “K” och “KF”.

Intel Alder Lake Core © Intel

Grundaren har logiskt presenterat 13 processorer som han beskriver som mainstream och som presenteras först som “begränsade” versioner av de modeller som vi kunde testa i november förra året.

Utbudet är också rikare, mer komplett, med modeller lägre än Core i5-12600, detta naturligtvis för att nå en allt bredare publik: från Core i3-12100F går vi till och med under 100 dollar-strecket.

Intel Alder Lake Core T-serien © Intel

Dessutom introducerade Intel T-seriens processorer som de fortsätter att rikta in sig på i maskiner skrivbordetmen som kännetecknas av en betydligt lägre förbrukning: vi talar här om en baseffekt på 35 W för en uppgång till som mest 106 W på de biffigaste.

Core H-Series: den mest kraftfulla för bärbara datorer

Logiskt var Intel också angelägen om att presentera vad de redan tillkännager som ” snabbare mobila processorer “. Med hastighet menar grundaren CPU:er som kan nå de högsta frekvenserna.

Intel Alder Lake Core H-serien © Intel

Vi kommer inte gå in mer i detalj på denna fråga, som vi redan hade goda möjligheter att presentera igår, men kom ihåg att Core i9-12900HX verkligen är den första mobila processorn som når – i max boost – 5 GHz.

Mer än 20 processorer för bärbara datorer “tunn och lätt”

Långt ifrån att söka, den här gången, kapplöpningen om makten, hade Intel också två serier av processorer avsedda för “tunna och lätta” bärbara datorer som varumärket bestämde sig för att kalla dem.

Intel Alder Lake Core P-serien © Intel

Två kompletta serier har lagts fram här för totalt mer än 20 processorer och, logiskt, önskan att täcka alla användningsområden. P-serien är lite mer muskulös med modeller utrustade med en baseffekt på 28 watt.

Intel Alder Lake Core U-serien © Intel
Intel Alder Lake Core U-serien © Intel

© Intel

För sin del är U-serien utan tvekan den mest energieffektiva. Det finns två serier här, först med 15 Watt och baseffektmodeller och sedan med 9 W-modeller.

Källa: Intel

Relaterade Artiklar

Back to top button