CES 2022: ASUS signerar den första 42-tums OLED-spelskärmen

Asus ROG SWIFT OLED © Asus

Meddelanden smälter kl CES 2022
och sektorn pc skärmar
logiskt följer att av tv-apparater
. Det är ASUS tur att ta över de senaste innovationerna på egen hand, i synnerhet genom att presentera den första 42-tums OLED-spelmonitorn.

Under en presskonferens under vilken den taiwanesiska tillverkaren presenterade sin nya ROG Zephyrus G14 och sin ROG Flow Z13 konvertibla surfplatta, presenterades också två OLED-spelskärmar.

Två OLED-skärmar för spelare

I fotspåren av LG, som igår presenterade de största och minsta OLED-tv-apparaterna som marknadsförts hittills, slösade ASUS ingen tid på att ta över dessa nya paneler. Tillverkaren presenterade ROG Swift OLED PG42UQ och PG48UQ, två bildskärmar som kommer att använda a priori samma paneler som LG C2. De kommer dock att optimeras av ASUS och sakna TV-tuner och annan videobearbetning som är specifik för tv-apparater.

Detta är ett stort steg framåt för ASUS, som förra året erbjöd en enkel LED-skärm på stora diagonaler, med ROG Strix XG43UQ som vi kunde testa. Om ROG Swift OLED PG42UQ verkligen är den första 42-tums spelskärmen, ansluter dess 48-tumsvariant till en redan väletablerad konkurrent: Gigabyte och dess AORUS FO48U.

Asus ROG SWIFT OLED © Asus

Bildskärmar med OLED.EX-paneler?

Det finns fortfarande tvivel, men om dessa två bildskärmar använder LG C2-panelerna kan det mycket väl vara OLED.EX-panelerna som LG Display annonserade för några dagar sedan. ASUS tillkännager verkligen, förutom en galen kontrast och en DCI-P3-täckning på 99 %, en ljustopp på 900 cd/m², ett värde som sätter (eller inte) chippet i örat.

Intresset med en sådan OLED-skärm är förstås att kunna dra fördel av dessa panelers kapacitet vad gäller bild och lyhördhet. Jämfört med en tv är fördelen även att dra nytta av en DisplayPort 1.4-ingång, förutom HDMI 2.1- och 2.0-portarna som kompletterar det tekniska databladet för dessa två monitorer.

Vi vet inte priset eller tillgängligheten för dessa två monitorer för tillfället. Vi hoppas ändå att 42-tumsvarianten ska sänka inträdesbiljetten för OLED, men inget är mindre säkert. Vi kommer inte att underlåta att hålla dig informerad i sinom tid.

Om samma ämne:
CES 2022: Mindre, större och ljusare OLED för LG, men ingen QD-OLED

Källa: NotebookCheck

Relaterade Artiklar

Back to top button