CES 2022: ASUS ROG lanserar sitt Strix Flare II Animate-tangentbord med en skärm med 312 mini-LEDs

Speltangentbord ASUS ROG Strix Flare II Animate © ASUS

ASUS utnyttjade CES 2022 för att presentera en ny speltangentbord särskilt… livlig mekanik.

Som svar på det söta namnet ROG Strix Flare II Animate, skiljer den sig från sina motsvarigheter genom närvaron av 312 helt anpassningsbara mini-LED, förutom att den erbjuder imponerande prestanda.

Ett speltangentbord som animerar galleriet

ROG Strix Flare II Animate är redan i sig ett speltangentbord som borde tillfredsställa de mest krävande spelarna. I själva verket erbjuder den, förutom de klassiska tangenterna, en numerisk knappsats och en sektion som ägnas åt multimedia, alla naturligtvis utrustade med fullt programmerbar RGB-bakgrundsbelysning tack vare olika makron.

Men dess starka argument finns förstås i det övre högra hörnet, med en panel som består av inte mindre än 312 mini-LED, annars smeknamnet “AniMe Matrix LED display”. Tack vare mjukvara som medföljer tangentbordet är det möjligt att konfigurera dessa mini-LEDs enligt dina galnaste önskemål.

Skapa dina egna bilder och animationer, visa datum och tid eller batterinivån för den trådlösa versionen, få mini-LED:erna att reagera på ljud från ett spel eller den pågående RGB-skärmen: placera dina satsningar!

Speltangentbord ASUS ROG Strix Flare II Animate © ASUS

Andra programmerbara lysdioder, RGB denna gång, finns också under varje tangent. På samma sätt har ett handledsstöd som kan fästas på tangentbordet via magneter sin egen lilla touch av ljus.

Ett tangentbord som har lyxen av en pollingfrekvens på 8 000 Hz!

Detta är dock inte den enda extravagansen hos detta ASUS ROG Strix Flare II Animate-tangentbord. På prestandasidan har den en mycket imponerande (men inte nödvändigtvis särskilt användbar) avfrågningsfrekvens på 8 000 Hz. Med andra ord är tiden mellan att trycka på en tangent och att utföra kommandot endast 0,125 ms. Där de flesta speltangentbord stannar vid 1000 Hz, vilket alltså motsvarar en svarstid på 1 ms.

Utöver denna tekniska skicklighet som skulle kunna ge en viss konkurrensfördel i spelet, erbjuder detta nya ASUS-tangentbord PBT-plastnycklar med solida mekaniska omkopplare som kan ändras efter önskemål, enligt allas bekvämlighet.

Under tangenterna finns ett skum som syftar till att drastiskt minska ljudet av deras tryck, vilket gör ROG Strix Flare II Animate till ett relativt tyst mekaniskt tangentbord jämfört med sina konkurrenter.

Ett lyxigt speltangentbord, som nödvändigtvis är värt sitt pris. ASUS har verkligen meddelat ett ganska högt pris på 220 dollar (cirka 200 euro). Dess release är planerad till januari.

Om samma ämne:
CES 2022: ASUS signerar den första 42-tums OLED-spelskärmen

Källa: SOM OSS

Relaterade Artiklar

Back to top button