CES 2021: Sony VISION-S, konceptbilen för all skärm från den japanska tillverkaren dyker upp

Sony Vision S

Som en del av CES 2021 demonstrerade Sony sin elbil VISION-S. En smart bil…. och vem rullar verkligen!

Sony VISION-S: videodemonstrationen

Förra året, på CES 2020, presenterade Sony sin fantastiska VISION-S-anslutna elbil. Ett år senare ville den japanska jätten demonstrera sin bil, genom olika videor.

En bil som fortfarande är kvar på prototypstadiet idag, som ser ut som en avlägsen kusin till en Tesla Model S, och som skulle kunna utgöra ett imponerande tekniskt (och mekaniskt) skyltfönster för Sony, om en produktionsmodell en dag skulle marknadsföras.

Sony Vision S

Ombord kännetecknas Sony VISION-S av en ganska gigantisk stor skärm, bakom ratten, i nivå med mittkonsolen och till och med framför ögonen på passageraren.

Kom ihåg att tyska Mercedes också nyligen har formaliserat en ganska spektakulär Hyperscreen för sin framtida EQS.


På kraftsidan är Sony VISION-S utrustad med två elmotorer på 200 kW vardera, placerade på de olika axlarna för att säkerställa en integrerad typ av transmission. Prestandamässigt översätts detta till 0 till 100 km/h på mindre än 5 sekunder och en topphastighet på 240 km/h.

Observera att Sony visar upp många samarbeten med olika aktörer inom bilvärlden, vilket med rätta kan föreslå en möjlig marknadsföring en dag.


I ett försök att främja rörligheten har utvecklingen av VISION-S växlat till hög växel. Samtidigt som man fortsatte att utveckla fordon med fokus på säkerhet och säkerhet, underhållning och anpassningsförmåga började tekniska utvärderingsförsök på väg i Österrike i december 2020“förklarar den japanska jätten.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button