CES 2021: Mercedes avtäcker en “hyperskärm” på … 55 tum

Mercedes Hyperscreen

Mercedes-Benz User Experience (eller MBUX) lanserades 2018 (med klass A), och tar en ny dimension med Hyperscreen!

Det är verkligen en enorm böjd skärm på 141 cm, ombord på EQS.

Läs också:
CES 2021: Samsung bjuder in Micro-LED-teknik till privatpersoner

En “Hyperscreen” ombord på Mercedes EQS

Efter en V2 av sin MBUX ombord på nya S-klassen tar Mercedes ytterligare ett steg med sin Hyperscreen, som kommer att finnas som tillval på EQS.

Mercedes Hyperscreen

Enligt tillverkaren är Hyperscreen ” ett exempel på en sammansmältning av digital/analog design: flera skärmar ser ut att blandas sömlöst, vilket resulterar i en imponerande böjd skärmremsa. “Det här låter dig faktiskt njuta ombord på en 55” skärm (eller 1,41 m!) som inkluderar instrumenteringen, mittkonsolen och en skärm för passageraren.

Skärmen är verkligen tillräckligt stor för att även tillåta passageraren att ha sin egen display- och kontrollyta. Allt använder OLED-teknik och kommer att visa en myriad av information, inklusive EV-displayen för att veta allt om dess elektriska körning.


Läs också:
CES 2021: Samsung presenterar sitt Neo QLED (Mini-LED)-sortiment och många andra nya funktioner

En allt “smartare” MBUX

Mercedes lovar ett smartare MBUX-system än någonsin som kommer att ta hand om att erbjuda olika förslag till föraren, beroende på deras vanor. Till exempel, om föraren av EQS regelbundet använder massagefunktionen enligt hot stone-principen på vintern, registrerar systemet automatiskt och föreslår komfortfunktionen i vintertemperaturer.

Den enorma pekskärmen har totalt 12 ställdon som ger haptisk feedback. På designsidan utlovar Mercedes ett böjt silikonsilikatglas, för att motstå (så mycket som möjligt) repor. För att animera allt hittar vi här en 8-kärnig processor och inte mindre än 24 GB RAM.

Kom ihåg att EQS kommer att vara det första Mercedes-fordonet designat för el.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button