CES 2021: JBL lägger paketet på nomaden, med ett regn av nya modeller

CES JBL

Det är en vana för jätten JBL, CES är en möjlighet att presentera ett betydande antal nya produkter. Första kapitlet i denna artikel, med tillkännagivanden bluetooth-headset och äkta trådlösa hörlurar, fortfarande mycket populär. Här presenteras inte mindre än 11 ​​produkter, fördelade på 4 sortiment, ibland med viss redundans.

JBL Tour: ett nytt affärsorienterat sortiment

Nykterhet är nyckeln här, ingen fråga om att prata om festliga och färgglada modeller. Den nya JBL Tour-serien framstår som en sorts topp i sortimentet, vilket sätter paketet på teknik och den praktiska sidan.

Två produkter finns alltså på programmet, ett Bluetooth- och ANC-headset, Tour One, samt hörlurarna True Wireless Tour Pro+ (titelbild), även kl.
brusreducering.

Mycket nykter och till och med lite sorglig, JBL Tour One är en cirkumaurikulär modell utrustad med JBLs interna brusreducering, Adative Noise
Avbokning, vilket som namnet antyder kan anpassa sig till situationen. En typisk affärsmodell, den är också ganska avancerad på handsfreedelen, med en minskning av antalet samtal (4 mikrofoner används), samtidigt som den erbjuder funktionerna Adaptive Ambient Aware och TalkThru. Den första teknon gör det möjligt att utlösa en adaptiv ljudåterkoppling, den andra sänker den musikaliska nivån och aktiverar mikrofonerna, vilket undviker att ta av hjälmen för en konversation (inte höjden av artighet).

CES JBL

Ljudet nämns inte mycket, men JBL tillkännager klassiska 40 mm-givare, med Hi-Res-certifiering vilket innebär att man når minst 40 kHz (även om det inte betyder något i praktiken). Autonomi meddelas vid 25 timmar med brusreducering och 50 timmar utan.

Den andra produkten, True Wireless Tour Pro+ är likvärdiga med headsetet. Samma brusreducerande funktion och samma teknik
Adaptive Ambient Aware och TalkThru, med användning av 3 mikrofoner per sida. Hörlurarna är Google Fast Pair-kompatibla, kan användas oberoende i monoläge och inkluderar trådlös laddning. Vad gäller IP-certifieringen så har vi här IPX4 som blir ett minimum 2021. Ljuddelen kommer att baseras på en 6,8 mm driver. Slutligen tillkännages autonomin mellan kl. 06.00 (med ANC) och kl. 8.00 (utan).

Tillgängliga i maj 2021 kommer JBL Tour One och JBL Tour Pro+ att säljas för 300 euro respektive 200 euro.

JBL Live: två hörlurar och två True Wireless för en klassisk serie

Ett annat sortiment, även om det inte kommer från ett fundamentalt annorlunda tillvägagångssätt, välkomnar Live-serien 4 nya produkter, alla med aktiv brusreducering: de runda hörlurarna Live 660NC, on-ear Live 460NC hörlurarna, True Wireless Live Pro+, True Trådlös Live Free NC+.

CES JBL

Ganska klassiska modeller på papper, Live 660NC och Live 460NC är förenklade versioner av Tour One, med mindre omfattande alternativ (ingen TalkThru, mindre avancerat Ambient-läge). Låt oss notera alla
även närvaron av en flerpunktsanslutning, något som inte specificeras på Tour One-modellen, och flera färgvariationer: svart, vit, blå och rosa (endast Live 460NC).

CES JBL

Avsedda att demokratisera True Wireless brusreducering lite mer, Live Pro+ och Free NC+ visas som en
förenklad version av Tour Pro+ (synligt mindre avancerat handsfree/Ambient-läge, spödesign) och som en sportigare version. Live Free NC+ är alltså IPX7, därför helt vattentät, men mer förenklad på punkter som snabbladdning.

CES JBL

Livre Pro+ kommer att finnas tillgänglig i april för 180 euro. Live 660NC-hörlurarna tillkännages för mars månad för 200 euro, och 460NC
för 130 euro (även för mars). Inget datum ännu för Live 460NC.

CES JBL

JBL Reflect: en unik nyhet för serien, fortfarande ANC

Unik ny för Reflect-serien, Reflect Mini NC TWS hörlurar avviker inte särskilt från det tidigare sortimentet. Men,
vi kanske bara har den mest intressanta produkten av partiet.

CES JBL

Utrustade med aktiv brusreducering och IPX7-certifiering är de, precis som alla andra modeller som redan presenterats, snabbkompatibla.
Jämn och användbar i monoläge. Ännu mer designade för sport än Live Free NC+, de har ett litet system av fenor med spetsarna och inkluderar en rem i laddningslådan. Resten är extremt klassiskt, med 6 mm givare, 7 timmars batteritid på en enda laddning, kompatibilitet med den dedikerade JBL-appen.

Reflect Mini BC TWS tillkännages till våren 2021 och kommer att finnas tillgänglig för 150 USD (i väntan på prissättning i Storbritannien), i tre färger: svart,
vit och blå.

JBL Tune: färgglad tillgänglighet

Det billigaste sortimentet, JBL Tune, innehåller produkter som är tekniskt enklare, men som inte nödvändigtvis saknar intresse. Här
ton ges, eftersom alla annonseras som JBL Pure Bass-typ, vilket placerar paketet i den nedre delen av spektrumet. Inget behov av att söka balans.

CES JBL

Tune 660NC och Tune 510BT är två dubbla over-ear-hörlurar, med undantag för ANC som finns på den första modellen, och den större autonomin (55 timmar utan ANC, mot 40). Ingen data på
de givare som används eller på någon avancerad teknik. Båda modellerna är Bluetooth 5, har ett snabbladdningssystem och är multipoint, vilket är mycket intressant. Tillgängliga i mars, de annonseras för $100 och $50.

CES JBL

Tune 215BT och Tune 125BT är Bluetooth-hörlurar av nackbandstyp (trådbunden anslutning mellan de två hörlurarna), multipoint
och Bluetooth 5, med 16 timmars autonomi. Skillnaden mellan de två produkterna är helt otydlig, med båda annonseras till samma pris av $40 (tillgänglighet i mars).

Relaterade Artiklar

Back to top button