CES 2021: Ett högteknologiskt maskprojekt och ytterligare en fåtölj på Razer

CES 2021 Razer Project Hazel © Razer

CES i Las Vegas är ibland ett tillfälle att presentera original eller atypiska produkter.

Vid sidan av mer “klassiska” produkter är Razer-företaget vant att dra fördel av sina konferenser för att presentera nya koncept som kanske aldrig kommer att lyckas. CES 2021 är en möjlighet att introducera Brooklyn- och Hazel-projekten.

Läs också:
Razer avtäcker sin första spelstol: Iskur

CES 2021 Razer Project Hazel © Razer

Sanitetsmask 3.0?

Perfekt i samklang med tiden, Hazel är inget annat än en sanitetsmask… med Razer-sås. Tillverkaren gör inte otyglad originalitet i den meningen att projekt med masker som är lite mer designer, vi har sett dussintals av dem, på crowdfunding-plattformar i synnerhet.

CES 2021 Razer Project Hazel © Razer

Ändå borde Hazel kunna dra nytta av Razers produktionsmöjligheter. Tanken är därför att designa en N95-mask (den nordamerikanska motsvarigheten till FFP2) som är lätt och transparent. Den har ett ventilationssystem för att hålla sig så bekväm som möjligt och en röstförstärkningsteknik tillhandahålls också.

Razer nämner även närvaron av lätt utbytbara filter och trådlös laddning via en liten låda som gör att masken kan desinficeras (UV-ljus). Slutligen skulle Razer inte vara Razer om glasögonen inte hade Chroma-aktiverade RGB-lysdioder. För att se om projektet lyckas.

CES 2021 Razer Project Brooklyn © Razer

En fåtölj för att aldrig lämna spelet igen

Vid sidan av masken presenterade Razer Project Brooklyn på CES. Där gäller det att fortsätta på det sätt som Iskur spårat, dess första fåtölj spelande presenterades i oktober förra året. Project Brooklyn vill vara mer ambitiöst och det är inte längre en enkel stol, utan en playstation, som du kan föreställa dig från illustrationerna i denna kort.

Således har Razer utrustat Brooklyn med en bricka/uttag för att rymma PC-tangentbordet. Å andra sidan är det ingen fråga om att placera din skärm på strukturen: Brooklyn har en egen 60-tumsskärm. Den är avtagbar och fixerad på ett stöd placerat ovanför spelaren: surround, skärmen omsluter sedan användaren som befinner sig ännu mer nedsänkt i händelsernas hjärta än med en böjd monitor.

För att driva nedsänkningen ytterligare har Razer föreställt sig haptisk feedback på olika platser av stolen. På pappret har Brooklyn något att förföra. Vi är dock fortfarande skeptiska till kostnaden för lösningen, som måste integrera sin egen bildskärm… och inte vilken bildskärm som helst. Slutligen, kommer Razer att kunna övertyga utvecklare att utnyttja produktens särdrag? Inget är mindre säkert.

CES 2021 Razer Project Brooklyn © Razer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button