CES 2021: Earin A-3, öppen True Wireless utan ANC men med samtalsbrusreducering

Få EA-3 CES

Den svenska tillverkaren Earin, en av pionjärerna inom True-Wireless närvarande på denna marknad sedan 2015, presenterar på CES2021 sin tredje generation av produkter, de nya A-3, konstiga ultrakompakta hörlurar.

Läs också:
CES 2021: LG retar en flexibel OLED-skärm som producerar ljud utan högtalare

Mycket kompakta “knapp”-formade hörlurar

Med motsatt syn på dagens mode är Earin A-3 inte in-ear-hörlurar utan hörlurar av knapptyp, som det som finns på Airpods och Samsung Buds Live, utan spets eller kanyl. Därmed kan vi räkna med en ganska “andningsbar” modell, även om den nästan inte erbjuder någon isolering.

Få EA-3 CES

Produktens stora styrka är utan tvekan dess kompakthet. Det är enkelt, EA-3 ser ut som klassiska hörlurar, men utan skaft. De sticker absolut inte ut från örat och behåller en mycket liten tjocklek.

Denna kompakthet är helt klart en tour de force, eftersom det är nödvändigt att integrera all ljuddel, elektroniken, såväl som batteriet. På denna punkt tillkännager varumärket 5 timmar i enkelladdning, vilket redan är korrekt för True Wireless, och 30 timmar via den lilla laddboxen. Den senare, allt i aluminium (i svart eller silver) kan laddas via USB-C eller trådlöst.

Få EA-3 CES

Stor originalitet hos produkten: frånvaron av höger hörlur och vänster hörlur. Via ett igenkänningssystem kan de två EA-3 hörlurarna, av identisk form, veta vilken hörlur som hör till vilken kanal och anpassa sig därefter. Närhetssensorer gör det möjligt att utlösa paus eller uppspelning genom att ta bort eller byta ut hörlurarna i öronen. Själva kontrollerna går genom användningen av en beröringsyta.

Notera en liten besvikelse på IP-certifieringen, begränsad till IP52, tillräckligt för damm och lätt regn, men inte mer.

Läs också:
CES 2021: Panasonic avslöjar sin JZ2000, den “ultimata” OLED-TV:n

Stor drivrutin, låg latens och brusreducering i samtal

Om hörsnäckor knappast kan göra mirakel vad gäller bas, kan givare med bra diameter uppnå ett anständigt resultat. Här använder Earin 14,3 mm referenser, vilket gör att enligt varumärket kan flytta ” 20 % mer luftflöde än konkurrenterna “, en bekräftelse som ändå förblir lite vag.

Beväpnad med ett Qualcomm QCC5121 Bluetooth-chip, Earin A-3 är True Wireless Stereo Plus-kompatibla (en Qualcomm-teknik för att skicka ljudströmmen till båda hörlurarna) och kan båda användas i monoläge.

Få EA-3 CES

För codecs placerar varumärket allt som kan placeras på True Wireless: SBC, AAC, AptX och AptX LL. Det senare gör det möjligt att säkerställa nästan fördröjningsfri överföring, men är fortfarande extremt sällsynt (det är till exempel inte implementerat på smartphones).

Om aktiv brusreducering inte är en del av det, eftersom det är lite svårt att integrera i hörsnäckor (Huawei bröt tänderna där med Freebuds 3), använder modellen ett system med fyra mikrofoner för röstisolering och vindavstängning för samtal.

Slutligen kommer en dedikerad applikation att finnas tillgänglig på Android och iOS, vilket ger mer exakt åtkomst till kontroller och batterinivå.

Liten och ganska avancerad, Earins ambitiösa A-3 kommer att finnas tillgänglig under första kvartalet 2021 för ett pris av 230 euro.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button