CES 2021: Boarding Glasses, de franska glasögonen som bekämpar åksjuka

Boardingglasögon © Boardingring

En start-up från Var startade sin verksamhet 2015 med syfte att behandla åksjuka. Ett riktigt naturligt alternativ till läkemedelslösningar.

Boarding Ring är en familjeangelägenhet. Detta unga franska företag, beläget i Ollioules nära Toulon i Var, är en av representanterna för den södra regionen vid CES 2021. Det erbjuder oss glasögon, Boarding Glasses, som, när de väl sitter på näsan och öronen, kan hjälpa oss att bli av med åksjukan som gnager i oss. En störning som kroniskt irriterar cirka 3 miljoner fransmän.

Läs också:
CES 2021: OLED i master, QNED i bakhåll för LG

Glasögon som återsynkroniserar synen och innerörat

Principen för boardingglasögon är att de är utrustade med inte två utan fyra ringar, inuti vilka en blåfärgad vätska är ansvarig för att simulera en konstgjord horisont. Vätskan rör sig i vänster-höger frontal riktning, men också sagittal, front-back. Allt detta återsynkroniserar synen och innerörat i 95 % av fallen (enligt en OpinionWay-undersökning), allt på mindre än 10 minuter.

Det är lämpligt att bära glasögonen så snart de första tecknen på åksjuka visar sig. Efter den ungefärliga tiden på 10 minuter (det kan vara lite mer eller lite mindre) kan du ta av dig glasögonen och slutligen lugnt njuta av resan och ägna dig åt dina aktiviteter. Lösningen kan vara ganska lönsam i familjemiljön. För om ett enda par kostar 90 euro är det fullt möjligt att nöja sig med en enda modell, eftersom det inte är nödvändigt att bära dem kontinuerligt.

Du kanske undrar om de är användbara i alla transportsätt? Svaret är ja. Oavsett om du använder bilen, tåget, bussen, båten, flyget eller helikoptern mer, är boardingglasögon ganska mångsidiga.

Det bör dessutom noteras att de inte är lämpliga för barn under 10 år av flera skäl. För det första skulle det finnas ett uppenbart komfortproblem, eftersom glasögonen är en storlek. Sedan vet vi att barns perifera syn inte når mognad före 9-10 år. Å andra sidan är det möjligt att bära dina boardingglasögon över bågarna. Utöver företagets hemsida finns det idag möjlighet att skaffa glasögonen i ett femtontal fysiska butiker.

Läs också:
CES 2021: Möt Scout, den lilla autonoma roboten som kan underhålla dina barn och husdjur

Boardingglasögon © Boardingring

Buzz, belöning, Boarding Ring vet redan

Boarding Ring är ett riktigt familjeäventyr. Bröderna Antoine (VD) och Renaud Jeannin (CTO) var med och grundade och driver företaget, medan fadern, Hubert, utförde mycket avancerat forskningsarbete kring sensoriska perceptioner. Resultat ? De har nu mer än 40 000 användare över hela världen.

Att lösa den sensoriska konflikten mellan ögat och innerörat och på så sätt sätta stopp för åksjukan genom att klara sig utan medicin är tilltalande. Och så var det redan tidigare.

I juli 2018 hade Boarding Glasses skapat ett trevligt sus genom att marknadsföra, i samarbete med biltillverkaren Citroën, Seetroën. Vid den tiden hade operationen genererat mer än 20 miljoner visningar och skyndade in 10 000 beställningar på bara några dagar.

Företaget, som hoppas kunna fortsätta göra sig känt tack vare CES digitalglänste också på Consumer Electronics Show med sin Seenetic VR-enhet, och vann ett Innovation Award 2019, och lyckades övervinna ondskan med virtuell verklighet, som den här gången påverkar nästan 1 av 2 användare.


Relaterade Artiklar

Back to top button