Cashback, stopp för återbetalningar vid köp med kort är inte definitivt

Programmet Pengar tillbaka den har inte förnyats för andra halvlek. Till skillnad från vad som ursprungligen etablerades, återbetalningarhandla med betalningsmetoder digital det håller inte hela året.

Ändå, den Suspension of the State Cashback är ännu inte slutgiltig.

Denna plan, född under den senaste Conte-regeringen, syftade till att uppmuntra medborgare att köpa med papper eller med digitala betalningar i fysiska butiker. Ett första steg för att stoppaskatteflykt och leda medborgarna i handen mot det oundvikliga digitalisering av betalningsinstrument.

Programmet, som startade som ett test i december – att ge en lyft till ekonomin och förmå människor att spendera i fysiska butiker – bekräftades sedan för innevarande år, med planen att dela upp det i två terminer. Den första, från januari till juni, och den andra, från juli till december.

Cashback, det är inte slutet på återbetalningsprogrammet än

Trots framgången med anslutningar som erhållits av programmet (vi talar om nästan 800 miljoner transaktionercirka 16 miljoner nya metoder för betalning används för transaktioner för totalt 8 miljoner 940 tusen medborgare som gick med), har inte bekräftats på nytt för den andra terminen, den som skulle ha börjat den 1 juli.

Orsaken ges av Palazzo Chigi det har att göra med detta programs natur, som “har en regressiv karaktär och är avsett att rikta resurser mot kategorier och områden i landet under bättre ekonomiska förhållanden”. Enligt de insamlade uppgifterna är de huvudsakliga användarna av Pengar tillbaka de skulle finnas i norra Italien och i de främsta stadskärnor: personer som, enligt analysen gjord av den ansvariga kommissionen, fortfarande skulle använda dessa metoder för att utföra betalningar.

Men det senaste är ännu inte sagt: Cashback kan faktiskt komma tillbaka under första halvåret 2022: vi minns att Conte-regeringen hade finansierat den ända fram till juni 2022, och att Suspension för andra halvåret 2021 är det därför endast tillfälligt i avvaktan på återupptagandet av programmet nästa januari.

Relaterade Artiklar

Back to top button