Carrefour tecknar ett strategiskt partnerskap med Meta (Facebook) för att utveckla en “superapp”

Carrefour-skylt © © Veja / Shutterstock.com

Carrefour har som mål att vara en av världsledande inom e-handel. Den franska gruppen har beslutat att påskynda sin övergång till digitalt med en plan på 3 miljarder dollar som går till 2026, men också med lite hjälp från Meta (tidigare Facebook).

De två företagen kommer att arbeta hand i hand för att utveckla en “superapp” som ska samla alla Carrefours tjänster.

Carrefour påskyndar sin övergång till digitalt

Carrefour-gruppen tillkännager en investeringsplan på 3 miljarder euro i digital teknik under perioden 2022 till 2026, efter en plan under de föregående fem åren på 2 miljarder euro. Hans mål? Påskynda övergången till digital och gå från status som traditionell distributör utrustad med e-handelsmöjligheter till status som världsledande inom sektorn. ” Våra digitala framsteg kommer att tillåta oss att utveckla nya intäkts- och vinstkällor, men också att förbättra det operativa resultatet för alla våra aktiviteter. ” säger Alexandre Bompard, VD för gruppen i ett pressmeddelande.

Tack vare denna strategi avser den franska koncernen att tredubbla sin transaktionsvolym för att nå 10 miljarder euro per år och förutspår en rörelsevinst på 200 miljoner euro till 2026. För att göra detta kommer Carrefour att fokusera på flera leveransmetoder ( Drive, hemleverans på mindre än tre timmar eller 15 minuter), grossist till proffs med sitt brasilianska dotterbolag Atacadão samt utveckling av icke-mat genom sina marknadsplatser och live-shopping.

Ett strategiskt partnerskap med Meta

Det stora tillkännagivandet förblir dock ett storskaligt partnerskap med Meta, moderbolaget till Facebook, som täcker de 9 länder där den franska gruppen är integrerad. Detta samarbete kommer att göra det möjligt att utveckla en “superapp” som på sikt kommer att samla alla Carrefours tjänster (Drive, snabb hemleverans, lojalitetsprogram etc.) och att genomföra riktade annonskampanjer för att konkurrera med Amazon.

Vårt mål för 2026 är att 30 % av våra kunder, jämfört med 4 % 2018, ska bli omnikanal, och att vår digitala affärsvolym, via våra sajter och marknadsplatser, ska öka från tre miljarder 2021 till tio miljarder euro. Carrefour har resurser, en strategi och en omnikanalpositionering som Amazon inte har och som skiljer oss åt. Carrefour har nu ett strategiskt och industriellt svar för att hantera det säger gruppen.

Internt kommer Carrefour att använda Workplace, Metas professionella kommunikationsverktyg, för sina 320 000 anställda. För att accentuera denna starkare övergång till digitalt kommer gruppen att utbilda all sin personal i digitalt till 2024 (cirka 100 000 personer per år) med stöd av Google. Det franska företaget lovar också att investera i nystartade företag inom sin sektor och i nya innovationer.

Källa: Korsvägar

Relaterade Artiklar

Back to top button