Carob: extraktet av deras pulver har effekter mot fetma

Johannesbröd är frukten av det vintergröna trädet. Dessa är frukter rika på fiber och som representerar en giltig chokladersättning för alla de människor som lider av kakaoallergier. Dessa ganska speciella frukter verkar användas som ett alternativ till både kakao och kaffepulver tack vare deras bantande och sammandragande effekter. Johannesbrödbönorna har faktiskt goda effekter mot fetma.

Detta visar en studie publicerad i tidskriften PLOS ETT av ett team av forskare från Osaka City University. Denna upptäckt kom när forskare letade efter naturliga botemedel för att motverkafetma. Av alla analyserade rättsmedel noterade de alltså attextrahera av dammet av johannesbröderna har lite utmärkta effekter mot fetma. För att nå denna slutsats genomförde forskarna en serie experiment som involverade överviktiga möss som matades med en fettrik kost under en period av 52 dagar. Därefter började forskarna ge några av dessa möss en diet baserad på johannesbrödpulverextrakt.

De noterade, till sin förvåning, att vikten av de johannesbröd-matade mössen och visceralt fett minskade avsevärt. signifikant. Dessutom verkade samma damm ha fördelaktiga effekter i att motverka leversteatos och den cellstorlek av fettvävnad. I synnerhet, efter noggrann analys, fann forskarna att johannesbrödpulverextraktet hämmar aktiviteten av glycerin-3-fosfatdehydrogenasett enzym som begränsar hastigheten med vilken fetter syntetiseras genom att främja deras ackumulering visceralt. Detta är en mycket viktig upptäckt som kan möjliggöra utvecklingen av en kosttillskott användbar för att bekämpa fetma och följaktligen förhindra uppkomsten av dem alla komplikationer kopplat till övervikten i sig.

Relaterade Artiklar

Back to top button