Capters: universella meddelanden baserade på registreringsskyltar

plocka upp

Att skapa internationella meddelanden för ägare av registrerade fordon är idén med Capters, som presenterar en ny mobilapplikation.

Capters-applikationen låter dig komma i kontakt anonymt med en person genom att bara ange deras registreringsskylt. Det är dock inte nödvändigt att ha ett fordon för att registrera.

Uppdatering längst ner i artikeln

Läs också:
I Kina väger en tillverkare av “lågpris” elbilar tyngre än Tesla

Ett originellt tillvägagångssätt men…

Capters är tillgängligt för iOS och Android i 29 länder och erbjuder ett originellt tillvägagångssätt för meddelandehantering. Det är verkligen registreringsnumret, nödvändigtvis unikt, som fungerar som en kontaktpunkt. I ett pressmeddelande förklarar företaget att denna applikation är kompatibel med alla registrerade transportsätt: bilar, lastbilar, skåpbilar, motorcyklar, båtar, vattenskotrar eller till och med privata flygplan.

Capters kunde tillåta ett vittne att träda fram med ett offer för en olycka eller en skadegörelse. På vägen kan applikationen också hjälpa till att förebygga vissa faror.

De skickade meddelandena, Capts, är anonyma som standard. En av de uppenbara riskerna hänför sig då till övergrepp, vid tillfälle att i olämpliga termer bedöma en persons beteende på vägen.

Läs också:
Decentraliserad meddelandehantering, verkliga alternativ till WhatsApp?

… uppmärksamma datainsamlingen

Om Capters förklarar att uppgifterna är anonyma med användning av en pseudonym, notera dock att för att skapa ett konto är det nödvändigt att validera hans e-postadress och sedan göra detsamma för hans telefonnummer. För att bli nåbar är det sedan nödvändigt att lägga till registreringsskylten för hans/hennes fordon.

Grundaren och VD:n för Capters Maximilien Foti, intervjuad av oss, förklarar att denna data lagras säkert på företagets servrar. Annan information, såsom det grå kortet, kan begäras i verifieringssyfte men mannen ser till att dessa uppgifter omedelbart raderas efter bearbetning.

Dessutom förklarar företaget i sin integritetspolicy att det samlar in en viss mängd data, och lägger till det “för vissa innehållsoperationer kan du behöva överföra data om dig till tredjepartspartners via deras egna tjänster”. Herr Foti nämner särskilt Google som en partner. Uppgifterna skickas faktiskt för att bearbetas genom analysverktyget Firebase.

Capters marknadsför premiumfunktioner som automatisk registreringsskyltsskanning med applikationen eller direktsändning av anonyma SMS (utöver meddelandet i applikationen) för att kontakta en person i händelse av en nödsituation, till exempel om ett dåligt parkerat fordon är ett farligt hinder.

Uppdatering

Capters skulle vilja göra flera förtydliganden och förklarar:

“Varje data som efterfrågas är nödvändig och användbar för användare och för oss:

– Mejlet är nödvändigt för de olika aviseringarna och speciellt för att återlämna lösenordet för att slippa de extra kostnader som är relaterade till sms:et. Som en påminnelse är applikationen gratis och vår startup måste vara särskilt uppmärksam på onödiga merkostnader.

– Telefonnumret är användbart för stark och förstärkt autentisering av användaren, som är anonym för Capters-communityt men identifierbar av vårt team för att sända nöd-SMS eller Supercapts eller för att blockera användaren vid bedrägeri och/eller dåligt beteende.

– Informationen relaterade till autentiseringen av ditt fordon (gråkort eller begärd information) är inte heller något problem, vi kontrollerar och raderar den. Detta hindrar någon från att registrera din tallrik åt dig.

Vår integritetspolicy har kontrollerats av en GDPR-jurist och allt är i sin ordning. Vi specificerar i vår sekretesspolicy, av en total önskan om transparens, att för vissa operationer, såsom säkerhetstestet, ingripande av en frilansare för att optimera databasen, är våra partners skyldiga att manipulera databasen så att allt fungerar som det ska. I dagsläget har ingen tredje part haft tillgång till vår databas.”

Artikel uppdaterad efter att ha begärt förtydliganden från företaget

Källa: Sensorer

Relaterade Artiklar

Back to top button