Canyon CNE-CPB78 Power Bank Review – Ladda dina enheter när du är på språng

Om du ska på en lång resa bort från elektriska nätverk(strömnät), kommer du med största sannolikhet att behöva ett externt batteri för mobila enheter. Om en(Om inte) naturligtvis du inte planerar att ta den gamla telefonen med dig. Nokia 6310 , som är lätt att hålla i tio dagar. I denna recension kommer vi att titta på ett externt batteri från Kanjon nämligen powerbank Canyon CNE-CPB78(Canyon CNE-CPB78 ström) . Siffra 78 tum Produktkod(produktkod) betyder 7800 mAh, vilket är en hyfsad kapacitet för ett externt batteri. Låt oss se hur det fungerar i den här recensionen:

Packar upp banken Canyon CNE-CPB78(Canyon CNE-CPB78power)

Enheten kommer i svart och orange låda(orange låda) med flera genomskinliga plastfönster. Boxen ger relevant information inklusive längd Micro USB-kabel(Micro USB-kabel) och enhetens maximala effekt.

Inuti hittar du kraftenhet(powerbank) , kabel och en liten manual som innehåller ytterligare information om drift och kontroller. Enheten vi testade var blå, men produkten finns även i vitt, svart och gult.

Canyon CNE-CPB78, externt batteri, bärbar, batteri, recension, prestanda

Specifikationer för konstruktion och utrustning(Konstruktions- och hårdvaruspecifikationer)

Enheten är solid och välbyggd. Den väger 6,35 ounces (180 gram) och mäter 3,93 x 2,46 x 0,91 tum (100 x 62,6 x 23,3 mm). PÅ powerbank Canyon CNE-CPB78(Canyon CNE-CPB78 ström) installerad litiumpolymerbatteri(Lithium Polymer batteri) med en deklarerad kapacitet på 7800 mAh. att ge dig referenspunkt(referenspunkt), medium mobiltelefon batteri(telefonbatteri) uppskattas till 2200-2500 mAh. Enheten kan laddas genom att ansluta den till strömförsörjning(strömkälla) via mikrokabel USB(USB-kabel) . Ingångsströmmen är 1A (ampere), vilket betyder att den inte laddas särskilt snabbt, och utströmmen är 1A för en USB-portar(USB-port) och 2 A för en annan.

Canyon CNE-CPB78, externt batteri, bärbar, batteri, recension, prestanda

Alla portar är placerade på samma sida och är märkta ( In och ut(In och ut) ). Det är dock inte specificerat vilket USB uttag(USB-port) kan leverera 2A och vilken 1A. Det står skrivet i manualen, men vi tror att det är annorlunda port färg(portfärg) eller lämplig etikett skulle vara en bra idé. I grund och botten kan en port som kan ge högre strömstyrka ladda en enhet snabbare. På bilden ovan är porten till höger den som kan ge 2A.

Ett trevligt tillägg är led ficklampa(LED-ficklampa) som kan vara användbar när ingen annan belysning är tillgänglig. Det är ok att läsa eller om du inte kan hitta nycklarna i tältet, förvänta dig bara inte att det lyser natthimlen(natthimlen).

Canyon CNE-CPB78, externt batteri, bärbar, batteri, recension, prestanda

Enheten har bara en knapp, som används för att slå på (kort tryckning) och stänga av (långt tryck) enheten. Han styr också en ficklampa ( dubbelklicka på knappen,(knapp två gånger) för att slå på eller av den). Den tillgängliga laddningen visas i fyra blått lysdioder(lysdioder) när enheten är på: tre Lysdioder är på(LED) mindre än 75 %, två mindre än 50 % och en mindre än 25 %.

För mer information och bilder(info och bilder) besök den officiella produktsidan: Canyon CNE-CPB78 .

Använder ett externt Canyon-batteri CNE-(Canyon CNE-CPB78 ström) CPB78

Under våra tester mätte vi laddningstiden och möjligheten att ladda en eller två enheter. Själva enheten tar ganska lång tid att ladda helt – vi hade i genomsnitt värsta fem timmar för en full laddning. Laddare Sony Xperia Z1 kompakt med batterikapacitet 2300 mAh(mAh batteri) tog 2 timmar 15 minuter från USB uttag(USB-port) 2A . Blockera Power Canyon CNE-CPB78(Canyon CNE-CPB78 power) kunde ladda smarttelefonen helt två gånger innan den behövde anslutas till utlopp(eluttag) . För er som undrar varför powerbank(powerbank) med en nominell kapacitet på 7800 mAh burk fullt(helt) ladda batteriet endast för 2200 mAh.(mAh batteri) två gånger, svaret är “effektivitet”. Tekniken som används är 70-80% effektiv, vilket innebär att endast 70-80% av kapaciteten kan användas för faktisk laddning, medan resten går till spillo som värme. Detta ger oss 5500-6250 mAh tillgängliga för den här enheten. I allmänhet bör du överväga detta % effektivitet vid köp av ett externt batteri.

Blockera Power Canyon CNE-CPB78 är stilla(Canyon CNE-CPB78 power) kan ladda anslutna enheter medan de är anslutna till ett eluttag. Laddningstiden i detta fall kommer att vara mycket längre, eftersom inströmmen inte räcker för att ladda powerbank(powerbank) och anslutna enheter med maximal hastighet. Vi hade inga problem med att ladda två enheter samtidigt.

powerbank Inte skrymmande och får lätt plats i en laptopväska. Extern Batteri Canyon CNE-CPB78(Canyon CNE-CPB78 power) ser bra ut nog att placeras på ett bord i Kafé,(kafé) och robust nog för utflykter.

Canyon CNE-CPB78, externt batteri, bärbar, batteri, recension, prestanda

Sammantaget var vi nöjda med kraftbanken CNE-CPB78 och hittade inga större brister. Det enda problemet var undermärkningen av de två USB-portarna (utgång 1A och 2A).(Sammantaget var vi nöjda med CNE-CPB78 powerbank och vi hittade inga större brister. Det enda problemet var otillräcklig märkning av de två USB-portarna (1A och 2A utgång).)

Dom

Power Bank Canyon CNE – CPB78 – fast(Canyon CNE-CPB78 power) enhet med snyggt utseende och bra prestanda för powerbank. För er som behöver vara borta från elektriska nätverk(strömnät) under lång tid och stödjer kraften hos små mobila enheter, anständig kapacitet (7800mAh), två USB uttag(USB), LED(LED) indikatorer och ficklampa gör Canyon CNE-CPB78 bra köp. cirka 20 dollar. Enheten laddar den genomsnittliga smarttelefonen eller surfplattan helt två gånger innan den behöver laddas, så för dig med strömkrävande enheter eller som måste resa under långa perioder kan du överväga externa batterier med högre kapacitet.

Om du ska ut på en lång resa, bort från elnätet, behöver du med största sannolikhet ett externt batteri till dina mobila enheter. Såvida du inte planerar att ta med dig den gamla Nokia 6310-telefonen, som räcker i tio dagar utan problem. I denna recension tar vi en titt på ett externt batteri från Canyon, nämligen Canyon CNE-CPB78 powerbank. 78:an i produktkoden står för 7800 mAh, och det är en anständig kapacitet för en extern smet. Låt oss se hur det fungerar i den här recensionen:

Packar upp Canyon CNE-CPB78 powerbank

Enheten kommer i en svart och orange låda med flera genomskinliga plastfönster. Relevant information finns på kartongen, inklusive längden på Micro USB-kabeln och enhetens maximala uteffekt.

Canyon CNE-CPB78, powerbank, bärbar, batteri, recension, prestanda

Inuti hittar du powerbanken, kabeln och en liten manual som ger ytterligare information om manövrering och kontrollerna. Enheten vi testade var blå, men produkten finns även i vitt, svart och gult.

Canyon CNE-CPB78, powerbank, bärbar, batteri, recension, prestanda

Konstruktion och hårdvaruspecifikationer

Enheten är solid och välbyggd. Den har en vikt på 6,35 oz (180 gram) och dess dimensioner är 3,93 x 2,46 x 0,91 tum (100 x 62,6 x 23,3 mm). Canyon CNE-CPB78 powerbank har ett litiumpolymerbatteri med en angiven kapacitet på 7800 mAh. För att ge dig en referenspunkt är ett genomsnittligt mobiltelefonbatteri klassat till 2200-2500 mAh. Enheten kan laddas genom att ansluta den till en strömkälla via en mikro-USB-kabel. Ingångsströmmen är 1A (ampere), vilket betyder att den inte laddas särskilt snabbt, medan utgången är 1A för en USB-port och 2A för den andra.

Canyon CNE-CPB78, powerbank, bärbar, batteri, recension, prestanda

Alla portar är placerade på ena sidan och är märkta (IN och OUT). Vad som dock inte är märkt är vilken USB-port som kan leverera 2A och vilken 1A ström. Det står skrivet i manualen, men vi tror att en annan portfärg eller en ordentlig etikett hade varit en bra idé. I princip kan en port som kan ge en högre strömstyrka ladda en enhet snabbare. På bilden ovan är porten till höger den som kan ge 2A.

Ett trevligt tillskott är LED-ficklampan, som kan vara användbar när ingen annan belysning är tillgänglig. Det är ok att läsa eller om du inte kan hitta dina nycklar i tältet, förvänta dig bara inte att det lyser upp natthimlen.

Canyon CNE-CPB78, powerbank, bärbar, batteri, recension, prestanda

Enheten har bara en knapp, som används för att slå på (kort tryckning) och stänga av (långt tryck) enheten. Den styr även ficklampan (tryck på knappen två gånger för att slå på eller av den). Den tillgängliga laddningen indikeras av de fyra blå lysdioderna när enheten är påslagen, med tre lysdioder på mindre än 75 %, två för mindre än 50 % och en för mindre än 25 %.

För mer information och bilder, besök produktens officiella sida: Canyon CNE-CPB78.

Använd Canyon CNE-CPB78 powerbank

Under våra tester mätte vi laddningstiderna och möjligheten att ladda en eller två enheter. Själva enheten tar ganska lång tid att ladda till full kapacitet – vi mätte upp till fem timmar för full laddning. Att ladda en Sony Xperia Z1 compact, med ett 2300 mAh batteri, tog 2 timmar och 15 minuter på 2A USB-porten. Canyon CNE-CPB78 powerbank kunde ladda smarttelefonen helt två gånger innan den behövde anslutas till ett eluttag. För er som undrar hur det kommer sig att en powerbank med en märkkapacitet på 7800 mAh bara kan fullt ladda ett 2200 mAh batteri två gånger, svaret är “effektivitet”. Tekniken som är inblandad har en verkningsgrad på 70-80%, och det betyder att endast 70-80% av kapaciteten kan användas för faktisk laddning, medan resten går till spillo som värme. Detta ger oss 5500-6250 mAh tillgängliga för denna enhet. Generellt sett bör du ta hänsyn till dessa 70-80 % effektivitet när du köper ett externt batteri.

Canyon CNE-CPB78 powerbank kan fortfarande ladda anslutna enheter medan den är ansluten till uttaget. Laddningstiderna blir mycket längre i detta fall, eftersom inströmmen inte räcker till för att ladda powerbanken och de anslutna enheterna med maximal hastighet. Vi hade inga problem med att ladda två enheter samtidigt.

Powerbanken är inte skrymmande och kan enkelt bäras i en bärbar datorväska. Canyon CNE-CPB78 powerbank ser tillräckligt bra ut för att kunna placeras på kaféets bord och tillräckligt solid för studiebesök.

Canyon CNE-CPB78, powerbank, bärbar, batteri, recension, prestanda

Sammantaget var vi nöjda med CNE-CPB78 powerbank och vi hittade inga större brister. Det enda problemet var den otillräckliga märkningen av de två USB-portarna (1A och 2A utgång).

Dom

Canyon CNE-CPB78 powerbank är en solid enhet, med ett behagligt utseende och bra funktioner för ett externt batteri. För dig som behöver vara borta från elnätet under längre perioder och behöver hålla små mobila enheter strömsatta, den anständiga kapaciteten (7800 mAh), två USB-portar, LED-indikatorer och ficklampa gör Canyon CNE-CPB78 till ett bra köp till cirka $20. Enheten kommer att fulladda en genomsnittlig smartphone eller surfplatta två gånger innan den behöver laddas, så för dig som har strömkrävande enheter eller måste resa under längre perioder kanske du vill titta på externa batterier med större kapacitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button