Canyon CND-SGM7 spelmus recension

Kanjon är ett företag som erbjuder mobiltillbehör, PC-tillbehör, multimedia och kringutrustning för spel(multimedia och kringutrustning för spel) . De tillkännagav nyligen en ny spelmus(spelmus) med titeln Canyon CND-SGM7 . Vi ville testa enheten och se hur bra den fungerar, och nu är vi redo att dela med oss ​​av våra resultat efter en veckas testning. Läs vidare för att ta reda på om det är värt att köpa Canyon CND-SGM7 .

Canyon CND-SGM7 Unboxing

Musen kommer i ett märke kartong låda (kartong låda)Kanjon med ett foto på själva produkten på framsidan och utan några detaljer om möss(mus vad som helst). Den enda informationen om musen på framsidan av lådan är texten SPELMUS 3200 DPI(3200 DPI GAMING MOUSE) på vänster sida av lådan.

På baksidan av kartongen hittar du en lista med specifikationer på flera språk.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

Det finns ett magnetiskt lock på framsidan av lådan som kan lyftas upp för att titta in. När du höjer den kommer du att se själva musen i ett skydd plastförpackningar(plastomslag).

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

Kanjon packade inte ner musen i kartongen, så inne i kartongen hittar du bara bruksanvisningen tillsammans med själva musen.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

Utrustningsspecifikationer

Canyon CND- SGM7(Canyon CND-SGM7) är utrustad med en optisk sensor med en upplösning på 3200 punkter per tum(DPI), en maximal spårningshastighet på 60 tum per sekund och en spårningsacceleration på 30 g. Den har max polling frekvens(pollingsfrekvens) 1000 Hz och enheten är kompatibel med Windows 7-system(Windows 7), 8, 8.1 och Mac OS .

Musen är medelstor, inte för stor, men inte för liten. Dess dimensioner är 125 x 42 x 91 mm. Det är 4,92 x 1,65(x 1,65) x 3,58 tum.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

En komplett lista med specifikationer finns här: Canyon CND-SGM7 – Specifikationer.

Använder Canyon CND-SGM7

Vi använde Canyon CND-SGM7 för en mängd olika ändamål, från spel till att arbeta i kontor(kontorsarbete) . Musen fungerade utmärkt i alla spel vi använde den till, inklusive first person shooters, RPG(RPG) och till och med MOBA(MOBA) .

Vi upplevde inte fördröjning eller långsamma svarstider och interaktioner med användare(användarupplevelsen) var smidig. Vi var nöjda med den här enhetens lyhördhet, och den överraskade oss mycket, eftersom den är gjord av en tillverkare som inte är särskilt känd i världen.

Musens design är tydligt riktad till spelare, och andningseffekten för blått ljus är ett välkommet tillskott. Ett annat positivt är användningen USB-kabel(USB-kabel) flätad vilket minimerar risken för brott.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

Vi uppskattar närvaron av sidoknappar och flerfärgade LED(LED) inuti rullhjul(scrollhjul) som ändrar färg vid byte DPI nivå(DPI-nivå) .

Som en nackdel känns byggkvaliteten inte så solid som vi förväntat oss, vilket ger helhetsintrycket av billig plast.

Rent generellt, Canyon CND-SGM7 gjorde ett gott intryck på oss, eftersom vi var mer än anständiga spelmus(spelmus). Denna slutsats gäller dock bara själva hårdvaran. Å andra sidan är programvara en helt annan historia, som du kommer att se i nästa avsnitt.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

Programvara och drivrutiner

Fastän Canyon CND-SGM7 upptäcktes korrekt Windows 8.1 direkt ur lådan finns det också en drivrutin från Canyon (drivrutin från Canyon) som borde förbättra prestandan användare(användarupplevelse) .

Efter installationen fick vi tillgång till flera inställningar som kan förbättra upplevelsen med detta(användarupplevelse) med musen.

Gränssnitt program(mjukvarugränssnitt) är indelad i fem sektioner:

HEM BAS(HEM BAS) . Det här avsnittet gör inget annat än att informera dig om specifikationerna för musen.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

HUVUDRAM(HUVUDRAM) . Här kan du definiera och spara rullningshastighet, dubbelklickshastighet, musacceleration(musacceleration) och känslighetsnivå(känslighetsnivå). Åtminstone i teorin, eftersom programmet nästan alltid kraschade när vi försökte spara en profil.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

KNAPPINSTÄLLNINGAR(KNAPPINSTÄLLNINGAR) – i det här avsnittet kan du tilldela de olika funktionerna för de tillgängliga musknapparna, ändra polling frekvens(omröstningsfrekvens) och DPI .

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

LJUSINSTÄLLNINGAR(LJUSINSTÄLLNINGAR) . Här kan du ändra intensiteten och krusningsnivå(pulsationsnivå) blått ljus med andningseffekt. Du kan också inaktivera den om du vill.

Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

 • SUPPORT/UPPDATERINGAR – I teorin bör det här avsnittet antingen öppna en webbläsarflik som tar dig till sidan för drivrutiner eller uppdatera drivrutinen direkt. I praktiken gör det ingenting.

 • Programvaran är långsam med att tillämpa de inställningar du gör och den kraschade ofta i vår testsystem(testsystem) Windows 8.1 , vilket gjorde den totala upplevelsen ganska irriterande att använda. Vi hoppas att Kanjon kommer att förbättra sin mjukvara i framtida uppdateringar eftersom detta är en viktig aspekt för spelare, speciellt de som reser mycket och använder sina möss på flera system.

  Dom

  Även om det är trevligt att se företag försöka ta sig an utmaningen och komma med ny kringutrustning för spel, är det inte så bra att se dem bara göra halva jobbet. Canyon CND- SGM7(Canyon CND-SGM7) – en bra mus med hårdvarusynpunkt(hårdvarusynpunkt) men mjukvaran är buggig vilket gör jobbet användare(användarupplevelse) mindre trevlig. Vi rekommenderar denna mus endast till de användare som behöver en billig spel mus(spelmus) , som inte har budget för att köpa dyrare modeller, och som är okej med att använda ganska medelmåttig och buggig mjukvara.

  Canyon är ett företag som erbjuder mobiltillbehör, PC-tillbehör, multimedia och kringutrustning för spel. De har nyligen annonserat en ny spelmus, kallad Canyon CND-SGM7. Vi ville testa enheten och se hur bra den presterar, och nu är vi redo att dela med oss ​​av våra resultat efter att ha testat den i en vecka. Läs vidare för att lära dig om Canyon CND-SGM7 är värt att köpa eller inte.

  Packa upp The Canyon CND-SGM7

  Musen levereras i en Canyon-märkt kartong med ett foto av själva produkten på framsidan och inga som helst detaljer om musen. Den enda informationen om musen på framsidan av rutan är texten på vänster sida av rutan.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Det är på baksidan av lådan där du hittar listan över tekniska specifikationer på flera språk.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Framsidan av lådan har ett magnetiskt lock som du kan lyfta för att kika in. När du lyfter den kan du se själva musen i en skyddande plastfolie.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Canyon packade inte med någon form av tillbehör med musen, så du hittar bara en bruksanvisning i kartongen, tillsammans med själva musen.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Hårdvaruspecifikationer

  Canyon CND-SGM7 har en 3200 DPI optisk sensor med en maximal spårningshastighet på 60 tum per sekund och en spårningsacceleration på 30 g. Den har en maximal pollingfrekvens på 1000 Hz och enheten är kompatibel med Windows 7, 8, 8.1 och Mac OS-system.

  Musen har en medelstorlek, inte för stor men inte för liten heller. Dess dimensioner är 125 x 42 x 91 mm. Det är 4,92 x 1,65 x 3,58 tum.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Du hittar hela listan med specifikationer här: Canyon CND-SGM7 – Specifikationer.

  Använder The Canyon CND-SGM7

  Vi har använt Canyon CND-SGM7 för ett brett utbud av aktiviteter, från spel till kontorsarbete. Musen fungerade mycket bra i alla spel som vi har använt den i, inklusive förstapersonsskjutare, RPG och till och med MOBA.

  Vi har inte stött på några fördröjningar eller långsamma svarstider, och användarupplevelsen var smidig. Vi var nöjda med den här enhetens lyhördhet och den överraskade oss verkligen, från en tillverkare som inte är särskilt känd över hela världen.

  Musens design är tydligt riktad mot spelare och andningseffekten för blått ljus är ett trevligt tillskott. En annan positiv aspekt är användningen av en flätad USB-kabel, vilket minimerar risken för att den går sönder.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Vi uppskattar närvaron av sidoknapparna och den flerfärgade lysdioden inuti rullhjulet som ändrar färger när du ändrar DPI-nivån.

  Som en nackdel känns byggkvaliteten inte så robust som vi förväntar oss, vilket ger ett allmänt intryck av billig plast.

  Allt som allt gjorde Canyon CND-SGM7 ett gott intryck på oss, eftersom det är en mer än anständig spelmus. Denna slutsats gäller dock bara själva hårdvaran. Programvaran, å andra sidan, är en helt annan historia, som du kommer att se i nästa avsnitt.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  Programvara och drivrutiner

  Även om Canyon CND-SGM7 upptäcktes korrekt av Windows 8.1 direkt ur förpackningen, finns det också en drivrutin från Canyon som borde förbättra användarupplevelsen.

  När den väl har installerats fick vi tillgång till några inställningar som kan förbättra användarupplevelsen för den här musen.

  Programvarugränssnittet är uppdelat i fem sektioner:

  HEM BAS – Det här avsnittet gör ingenting förutom att informera dig om de tekniska specifikationerna för musen.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  HUVUDRAM – Det är här du kan definiera och spara rullningshastigheten, dubbelklickshastigheten, musacceleration och känslighetsnivån. Åtminstone i teorin, eftersom mjukvaran nästan alltid kraschade när vi försökte spara en profil.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  KNAPPINSTÄLLNINGAR – Det här är avsnittet där du kan tilldela olika funktioner för de tillgängliga musknapparna, ändra pollingfrekvensen och DPI.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

  LJUSINSTÄLLNINGAR – Här kan du ändra intensiteten och pulsationsnivån för det blå ljuset med andningseffekten. Du kan också stänga av den om du vill.

  Canyon, CND, SGM7, mus, recension, spel

 • SUPPORT/UPPDATERINGAR – I teorin bör det här avsnittet antingen öppna en webbläsarflik som tar dig till sidan för drivrutiner eller uppdatera drivrutinen direkt. I praktiken gör det ingenting.

 • Programvaran är långsam med att tillämpa inställningarna du gör och den kraschade ofta på vårt Windows 8.1-testsystem, vilket gör den övergripande upplevelsen av att använda den ganska irriterande. Vi hoppas att Canyon kommer att förbättra sin mjukvara i framtida uppdateringar, eftersom detta är en viktig aspekt för spelare, speciellt för de som reser mycket och använder sina möss på flera system.

  Dom

  Även om det är bra att se företag försöka ta sig an utmaningen och erbjuda ny kringutrustning för spel, är det inte så bra att se dem få jobbet bara till hälften gjort. Canyon CND-SGM7 är en bra mus ur hårdvarusynpunkt, men mjukvaran är buggig och den gör hela användarupplevelsen mindre njutbar. Vi rekommenderar endast den här musen till användare som är i behov av en prisvärd spelmus som inte har budgeten att satsa på dyrare modeller och som är OK med att använda mjukvara som är ganska medelmåttig och buggig.

  Relaterade Artiklar

  Back to top button