Canva tillkännager nya verktyg för att demokratisera videoredigering

© Canva

Viktig plattform för VSE/SMF och individer som letar efter ett gratis alternativ till photoshop och gemål, Kan gå fortsätter sin utveckling och attackerar nu videoformatet.

Den australiensiska start-upen tillkännager lanseringen av en svit med verktyg dedikerade till video för att enkelt och effektivt skapa videomontage.

Canva går in på videoredigering

Canva, som lanserades 2013 med framväxten av grafisk design och användningen av sociala medier som marknadsföringsvektor, fann snabbt framgång tack vare ett tillvägagångssätt som gör grafisk design tillgänglig för alla. Nu värderat till 40 miljarder dollar, följer den australiensiska start-upen vardagen för proffs och individer. Bygger på sin framgång fortsätter plattformen sin fart och tacklar det nya fashionabla formatet: video.

Canva har lanserat en uppsättning verktyg dedikerade till videoskapande som passar in i dess nuvarande filosofi. Denna nya vektor av plattformen är gratis och syftar till att demokratisera videoredigering tack vare dess verktyg med enkel och intuitiv ergonomi som gör det möjligt att skapa en nästan professionell rendering.

Video blir allt viktigare på arbetsplatsen och online, men traditionella verktyg är för svåra att lära sig, för dyra och för begränsade för de flesta. Nästan alla skapar visuellt innehåll idag och vi har omarbetat videoskapande och redigering för att möta denna verklighet. förklarade Rob Kawalsky, produktchef på Canva, till ZDNET.

Canva Video 2 © Canva

Ett ergonomiskt, enkelt och gratis verktyg

Sviten är tillgänglig gratis på datorer och smartphones och fokuserar framför allt på ett gränssnitt som fokuserar på scener för att göra videoklippning så enkelt som möjligt. Användare kan importera sina egna videor till sina projekt, sedan flytta klipp, trimma klipp, beskära, lägga till övergångar och till och med rotera videorna. Observera att Canva Video innehåller möjligheten att spela in bilder direkt från en kamera inbyggd i enheten eller genom att fånga en skärm. En annan bra poäng, skapelserna sparas utan vattenstämpel.

När det gäller grafiska skapelser, avser Canva att förenkla livet för neofyter genom att erbjuda flera gratis mallar för att skapa videor anpassade till mobila format som webben (TikTok, YouTube, Facebook eller Instagram Stories) på ett ögonblick. Ditto har plattformen mallar beroende på typ av video (förklarande, marknadsföring, resor, skönhet, etc.). Alla dessa mallar är uppenbarligen anpassningsbara efter behag, med vetskapen om att Canva Video också innehåller animationer med fördesignade effekter för att stödja den övergripande renderingen lite.

Uppenbarligen kommer ljudhanteringen inte att överträffas, verktyget kan ta hand om flera spår och integrera dem direkt i projektet. Användare kan lägga till en voiceover, ljudeffekter eller musik, i vetskap om att ett premiumabonnemang ger tillgång till mer än 27 000 royaltyfria låtar.

Källor: ZDNet, TechCrunh

Relaterade Artiklar

Back to top button