Canva tar sig an Microsoft Office och Google Docs

Canva Worksuite © © Canva

Den grafiska designmjukvaran är berikad med nya verktyg med en kontorssvit eller en tjänst för att skapa webbsidor.

Canva ser saker stort och tillkännagav under sitt Canva Create-event lanseringen av många tjänster som kommer att konkurrera direkt med väletablerade jättar som Microsoft eller Google.

En fotoredigerare på webben känd för sin enkelhet

För dem som aldrig har hört talas om detta företag erbjuder Canva en webbredigerare och grafiska designapplikationer som gör det möjligt för användare att slutföra ett projekt mycket enkelt med hjälp av ett stort antal element och mallar som redigeraren erbjuder.

Med Canva Visual Worksuite har utgivaren beslutat att ta itu med nya tjänster, samlade i en enda arbetsyta och främja samarbete mellan de olika medlemmarna i ett team eller ett projekt.

Canva vill bli ett kreativt nav och lanserar många nya onlineverktyg

Den första tjänsten, Canva Docs, är där för att konkurrera direkt med Google Docs och Microsoft Office. Verktyget kommer att stödjas av samlingen av grafiska element som samlats av Canva vilket gör det möjligt att berika dina dokument mycket enkelt och snabbt.


Det kommer att vara möjligt att skapa klassiska textdokument men även whiteboards för anteckningar eller ett arbetsdokument som delas mellan olika personer direkt i en webbläsare eller via Android och iOS mobilapplikationer. Den dedikerade Canva Whiteboards-tjänsten låter dig balansera dina idéer i farten eller skapa mentala kartor, att dela med dina team så att de kan konsultera och slutföra dina olika arbeten.

Canva kommer också att gnugga sig med webbdesigntjänster med Canva Websites, som syftar till att förenkla skapandet av en sida, en blogg eller en mer komplett webbplats med ett gränssnitt som påminner mycket om vad redaktören erbjuder. Wix. Även här kommer Canva att förse sina användare med många mallar för att tugga i sig sitt arbete och undvika att bli smutsiga på händerna. Webbplatserna kommer att vara responsiva, lämpliga för både mobil- och PC-webbläsare. Användare kommer äntligen att ha valet mellan ett gratis domännamn, som erbjuds av Canva eller möjligheten att köpa det utan att lämna tjänsten, om de inte redan har ett.

Canvas webbplatser © © Canva

Canva Video-verktyget kommer äntligen att dra nytta av tillägget av ett nytt automatiskt verktyg för borttagning av bakgrund. Ett klick räcker för att beskära motivet till bilden i ett videoklipp.

Canva Docs kommer inte att vara tillgängliga på flera veckor, men en stängd betaversion lanseras idag för registrerade och utvalda användare. De andra verktygen är tillgängliga nu.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button