Canonical tillkännager Ubuntu Pro för Google Cloud

Ubuntu handledning

Den 14 juni 2021 meddelade Canonical att versionen premie avUbuntu
särskilt avsedd för professionell användning i företag, kommer nu att erbjudas Google Cloud-användare.

Medan Ubuntu har varit tillgänglig som standardutgåva på Google Cloud sedan 2014, är det nu proversionen av operativsystemet som även kommer att vara tillgänglig i molnet. Implementeringen av hela erbjudandet är planerat till andra halvan av 2021 och riktar sig särskilt till företag som specialiserar sig på molnet.

Läs också:
Ubuntu 21.04 tillgängligt med Microsofts Active Directory

Support mellan 8 och 10 år beroende på vald version

Prenumeration på detta nya erbjudande ger framför allt tillgång till säkerhetskorrigeringar på Ubuntu Pro för Google Cloud-användare via Canonicals “Extended Security Maintenance” (ESM)-tjänst. Åtta års support planeras för 16.04 LTS-utgåvan och tio år för 18.04 LTS- och 20.04 LTS-utgåvan. Komponenter certifierade för FedRAMP, GDPR, HIPAA, ISO och PCI-miljöer, live kernel patching men också kritiska och höga CVE:er med nästan 30 000 täckta paket inklusive Apache Kafka, Mongo DB, Node.js och Redis, erbjuds också.

Dessutom kommer erbjudandet under andra halvan av 2021 även att omfatta FIPS 140-2-certifierade komponenter samt en säkerhetsinstrumentpanel för ” Säkerhetskommandocenter och hanterade appar. Alla med en prissättning vars avgift kommer att representera mellan 3 och 4,5 % av ” genomsnittliga IT-kostnader spenderas av företag, enligt Canonicals beräkningar. Strukturer som specialiserar sig på molnet kommer att kunna förvärva proversionen av Ubuntu via Google Cloud Marketplace och GCP-konsolen.

Läs också:
Linux-applikationer på Windows 10, det är möjligt och Microsoft demonstrerar det

Avtalet riktar sig i första hand till företag och produktionsanvändningar

Alex Gallagher, Vice President för Cloud GTM på Canonical, som bland annat utvecklar och marknadsför Ubuntu Pro, säger att han är ” spännande att se Canonical och Google Cloud arbeta tillsammans för att göra Ubuntu Pro tillgängligt. Ubuntu Pro på Google Cloud sätter en ny standard för operativsystemsäkerhet och gör din migrering till Google Cloud enklare “.

Enligt ett pressmeddelande publicerat av moderbolaget till Ubuntu är det gemensamma målet för de två företagen att erbjuda en ” säkrare, hårdare och kostnadseffektivare utvecklingsmiljö “. Alex Gallagher motiverade denna öppning med det faktum att ” sedan 2014 har Canonical tillhandahållit Ubuntu till Google Cloud-kunder. Vi utökar kontinuerligt säkerhetstäckningen, hög operativ effektivitet och inbyggd kompatibilitet med Google Cloud-funktioner “.

På sidan av Google Cloud hävdar June Yang, vicepresident och general manager för Google Compute Engine och Google Cloud, att ” tillgängligheten för Ubuntu Pro på Google Cloud kommer att ge [ses] företagskunder de ytterligare säkerhets- och efterlevnadstjänster som behövs för deras kritiska arbetsbelastning “. Ankomsten av Ubuntu Pro till Google Cloud sker därför i en logik av kontinuitet, med företag och produktionsenheter som specialiserar sig på molnet i sikte.

Ubuntu: tips, råd och handledning

Under flera månader har Windows-användare klagat mer och mer över de olika problem som OS och dess senaste uppdateringar stöter på. Om du tillhör den här kategorin användare, kanske det är dags för dig att byta luft och prova på Ubuntu, ett av de mest fashionabla och tillgängliga gratisoperativsystemen. Tack vare våra tutorials lär du dig att bemästra det på nolltid.
Läs mer

Källor: Registret
, Ubuntu

Relaterade Artiklar

Back to top button