Canon satsar på hybrider och upphör med professionella SLR-kameror

Canon 1-DX Mark III © Canon

Canon 1-DX Mark III kommer att bli den sista professionella DSLR i raden.

Vi misstänkte det ett tag, det är nu officiellt. Canon sänker kostnaderna med SLR-kameror för att fokusera på sina spegellösa enheter.

Reflex pro är dömda att försvinna

Informationen kommer inte att förvåna någon, eftersom DSLR:s marknadsandel har krympt till en rännil under åren. Efterfrågan från proffs är nu massivt orienterad mot spegellösa kameror, som nu drar nytta av bättre prestanda för en storlek och vikt som är ojämförlig med en klassisk DSLR.

Den tekniska och tekniska utvecklingen av spegellösa kunde bara fördöma reflexer. Denna observation delas av Canons vd, Fujio Mitarai: ” Canons flaggskepp DSLR-modell är känd som “EOS-1”-serien, varav den första dök upp 1989. Den senaste modellen som släpptes 2020, EOS-1D X Mark III, blir den sista modellen. Marknadens behov går allt mer mot spegellösa kameror. »

Canon har dock inte specificerat något exakt datum för upphörande av produktionen av 1-DX Mark III.

Produktion av små DSLRs bibehålls

Om Canons president begraver allt hopp om att få se ett nytt DSLR-flaggskepp under de närmaste åren, är han mycket mer lugnande när det gäller de nybörjarmodeller som fortfarande är mycket populära runt om i världen. Lugnande nyheter för purister kopplade till sina systemkameror: ” Efterfrågan på nybörjare och medelstora SLR-kameror är stark utomlands, så vi planerar att fortsätta utvecklingen och produktionen tills vidare. »

Precis som Nikon har Canon länge försökt hålla sina DSLR-kameror vid liv inför attacker från tillverkare som Sony och Panasonic, föregångarna till spegellösa framgångar med deras Alpha- och Lumix-serier. Canon hade å sin sida gjort ett skyggt intåg i spegellösas värld med sin EOS R, som vid den tidpunkten drabbats av mycket kritik. Men den eran är nu över för varumärket, som blickar mot framtiden med sitt RF-fäste. En spegellös motsvarighet till 1-DX Mark III är på gång.

Källa: Indien idag

Relaterade Artiklar

Back to top button