Callcenter-bedrägerier: här är “ja-bedrägeri”, vad det är och hur …

där ja bluff den är enkel och väldesignad och tyvärr går många konsumenter i fällan. Så här fungerar det, enligt vad många konsumenter säger till oss vid våra diskar: under ett samtal med en callcenterkanske få dig att svara på en fråga som inte har med aktiveringen av ett kontrakt att göra (till exempel: “Hallå herr Rossi?”), kommer det ödesdigra ordet att spelas in “Ja”som noggrant monterats och sedan tagits bort från det ursprungliga sammanhanget, kommer att användas för aktivering av ett kontrakt för leverans av elektricitet och gas till exempel (många rapporter inom detta område), mot din vilja och utan att uttryckligen frågat dig något om saken.

Ökar ärendena när den skyddade marknaden upphör?

Många av fallen med ja-bluffen gäller energisektorn. Det finns en ökning av konsumenter som blivit lurade med “ja” som, enligt vissa, kan hänföras till slutet av den skyddade energimarknaden planerad till januari 2022: det är faktiskt ett riktigt lopp av sektoroperatörer för få så många kunder som möjligtpå något sätt.

Från och med det datumet kommer priserna på energimarknaden, med undantag för förlängningar, inte längre att kontrolleras och därför kommer det att vara upp till konsumenten att bestämma vilken operatör som ska förlita sig på för leverans av el och gas: siffrorna talar om ca. 15 miljoner användare och mikroföretag som de ännu inte har prenumererat på en tariff bland de många som redan är i omlopp.

En pool av användare som lockar företag, som också genom callcenter kommer att ge oss allt oftare (och enträget?) erbjudandena i deras prislista, uppmanar oss att aktivera.

Hur försvara sig?

Risken att stöta på riktiga bedrägerier den är därför hög. Här är några tips för att undvika obehagliga besvär:

  • bevilja aldrig dina personuppgifter;
  • ange aldrig din POD- och/eller PDR-kod, dessa är i själva verket de unika koderna som identifierar ditt system för uttag av el eller gas;
  • ange aldrig din skattekod, det är känsliga uppgifter som inte ska begäras per telefon;
  • på samma sätt får inte din IBAN-kod anges, såvida du inte är säker på din samtalspartner;
  • och, naturligtvis, aldrig säga det ödesdigra ordet “ja”. För de som frågar er om ni är familjen Rossi kommer ett tydligt och enkelt “vi är” att vara mer än tillräckligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button