Call Centers: De använder vår röst för att lura oss med falska erbjudanden

De verkar mobiltelefonerbjudanden fördelaktiga de som föreslås av Call Center under tiden spela in vår röst för lura oss. Låt oss tillsammans ta reda på denna vidriga metod för att stänga mer kontrakt möjligt till nackdel för fattiga användare. Uppenbarligen risk är att behöva betala påföljder salt till den tidigare operatören utan att märka något. Här är detaljerna.

Call Center: bluffen med telefonerbjudanden

En har spridit sig ett tag nu han nackdelar skoningslös av Call Center skrupelfria till kundernas nackdel TIM, Vodafone Och WindTre. I grund och botten en falsk operatör kontaktar användaren och erbjuder honom enerbjudande vilket tydligen verkar vara mycket billig.

Det händer också att operatören Call Center uppfinna en framtida ökning av det erbjudande som kunden för närvarande är aktiv för fast linje eller mobil. Men bluffen slutar inte där. Faktum är att även den enkla lyssnande och att ingripa i konversation kan vara farligt för användaren.

I praktiken genom tekniker särskilt dessa Call Center de lyckas fråga förfrågningar vars svarar de kommer att tillåta dig spänne a avtal till användaren utan att han märker det. Ofta genom att registrera en “Ja” uttalas av de fattiga olyckligt efter att ha fått allt fullständiga uppgifter. Eller så försöker de logga in till bankuppgifter av offret.

Ibland till och med några Call Centermed ursäkten att kontrollera rättslig giltighet av betalningsformen har de numret på Kreditkort inklusive säkerhetskoden CVV. I det här fallet han nackdelar det blir ännu tyngre.

Hur man undviker att falla i fällan

För de mindre erfarna kan det vara lätt att hamna i en måltid av dessa Criminal Call Centers. Hur undvika att falla i deras fälla? Det första man ska komma ihåg är säkert aldrig kommunicera din egen personlig information. Ingen information ska ges om de är verkliga operatörer eller bedragare.

Det är också väldigt viktigt svara aldrig på direkta frågor som kräver en “Ja” eller a “Nej”. Våra ord kan vara registrerad för tvivelaktiga syften och hitta oss själva med en oönskat kontrakt och aldrig undertecknat. Slutligen, om du är en blyg person, bättre stänga kommunikationen omedelbart. Lyckligtvis inte alltid dessa bedragare det passar honom. Verkligen några Call Center De var rapporterad genom byte av person e återvinning.

Relaterade Artiklar

Back to top button