Call Center-bedrägeri: i ögonen på brottslingarna Tim, Vodafone och WindTre

Webben är ett informationsflöde som flödar obönhörligt under dygnets alla timmar. Men eftersom nyheter och kuriosa flödar, kommer tyvärr också bedrägerier. Det värsta i det här fallet är telefonbedrägerier i händerna på callcenter som utger sig för att vara telefonoperatörer Tim, Vodafone och WindTre.

Hur lyckas skurkarna begå bluffen? I verkligheten händer att medan vi tror att vi ser illustrationen av ett fördelaktigt erbjudande använder vi vårt röst för skuggiga ändar. Bedragare kan göra vad som helst med bara ett samtal – de kan att spela in vårt ja, modifiera det på ett sådant sätt att det ser ut som en samtycke till telefon- eller energierbjudandet.

Callcenterbedrägeri: postpolisens åtgärder mot bedrägeri

där Polispost inför en sådan situation stod hon verkligen inte bredvid och tittade på. Detta har faktiskt mobiliserats och försökt sprida larmet över hela territoriet. Samtal från falska telefonoperatörer har orsakat stor skada och kan fortsätta att bli värre. Av denna anledning får de inte försummas. Så var mycket försiktig, eftersom nästa att falla i fällan kan vara du. Hur undviker man att hamna i call center-bluffen?

Vad behöver att göra, alltid, i alla fall, är att kolla på alla möjliga sätt om det verkligen är en telefonoperatör till företag Tim, Vodafone och WindTre. Dessutom levererar du aldrig information känslig, även om frestelsen är stor, kanske för mycket.

Relaterade Artiklar

Back to top button