Brut lanserar officiellt BrutX, dess video on demand-tjänst

BrutX © BrutX

de SVOD-tjänst
BrutX lanseras idag i Frankrike. Mellan exklusivt innehåll och originalskapelser är plattformen beroende av ett annat erbjudande och engagerade verk för att sticka ut från sina konkurrenter.

Vi rapporterade till dig för några dagar sedan att Brut förberedde sig för att lansera BrutX, sin egen video-on-demand-tjänst. Plattformen är officiellt tillgänglig sedan onsdagen den 7 april 2021.

Läs också:
Den utmärkta UFO-serien kommer tillbaka för en andra säsong på Canal+

En katalog som kommer att växa med tiden

BrutX ger tillgång till en katalog som består av filmer, serier, kortfilmer och dokumentärer. Tjänsten har förvärvat rättigheter för visst innehåll, varav en del är exklusivt tillgängligt på plattformen i Frankrike.

Men BrutX förlitar sig framför allt på sitt ursprungliga innehåll, producerat speciellt för plattformen, för att övertyga användarna. Denna kategori inkluderar rapporter, tidskrifter och dokumentärer. BrutX lovar ” belysa teman som fortfarande är lite täckta i mainstream media “.

Tjänsten bör överösas med en ny dokumentär varje vecka och en “eventserie” varje månad. Med teman som miljön eller kampen för jämställdhet (kvinnors rättigheter, rasism, HBTQ) riktar sig BrutX helt klart till en ung publik, precis som Bruts publik. Hans motto: Berättelser som förändrar världen “.

Ladda ner BrutX för Android

4,99 euro per månad

En av rubrikerna i BrutX:s katalog vid lanseringen är den spanska serien Venenoav producenterna av Money Heist. Showen spårar livet för en före detta transstjärna i slutet av 90-talet och är inspirerad av en sann historia, Cristina Ortiz Rodrigues. Irene Montero, Spaniens jämställdhetsminister, rekommenderade själv att se den här serien.

Abonnemanget kostar 4,99 euro per månad och ger tillgång till allt innehåll i tjänsten utan reklam. Precis som med sina konkurrenter är det möjligt att avsluta när som helst.

BrutX är tillgängligt på mobilen via en Android- och iOS-applikation, på dator under Windows, MacOS eller Chrome OS samt på TV via Chromecast och Airplay. En BrutX-app finns även på Android TV, Apple TV, Orange och Free men i beta, så den kan sakna funktioner och upplevelsen kan vara instabil.

Läs också:
Loki, som kommer till Disney+ i juni, avslöjar sin trailer

Källa: GrossX

Relaterade Artiklar

Back to top button