Bromptons nya e-cykel är lika lätt som priset är tungt

Bromptom P Line Electric © Bromptom

Det brittiska företaget Brompton, specialiserat på hopfällbara cyklar, har precis presenterat sin senaste skapelse: Electric P Line. Det är den elektriska versionen av modellen med samma namn, och för övrigt den lättaste elektriska tvåhjulingen designad av företaget.

Tillverkad med en bakram av titan väger bilen endast 12,7 kg (15,6 kg med batteri). Huvudramen är av stål.


70 km räckvidd

Batteriet är en 300 Wh litiumjon Brompton Electric-modell. Avtagbar, den väger 2,9 kg med väskan. En full laddning från ett standarduttag tar 4 timmar, men denna tid kan reduceras till 2 timmar med Brompton SuperFast-laddaren. Autonomi beräknas till 70 km.

Bromptom P Line Electric © Bromptom

Vikbar på mindre än 20 sekunder

Enligt märket viks denna Electric P Line på mindre än 20 sekunder. När det är gjort kan du styra cykeln vid sadeln. Det är också möjligt att välja en valfri bagagehylla på hjul, som väger 341 gram. Som visas på bilden nedan garanterar fyra hjul bättre stabilitet. Däremot har cykeln ett 4-växlat transmissionssystem och tre nivåer av så kallad “intelligent” elassistans tack vare en sensor placerad i huset.

Brompton © Brompton

Slutligen, Brompton Electric-applikationen, tillgänglig på iOS och Android, gör att Electric P Line kan anslutas till en telefon via Bluetooth. Dessutom är det möjligt att ladda din smartphone medan du kör via USB-porten som finns på batteriet.

Var och en av dessa cyklar, tillverkade i Brompton-fabriken i London, drar nytta av en 7-års garanti för ramen och 3 år för det elektriska systemet. Brompton erbjuder sin Electric P Line i färgerna Storm Grey och Midnight Black. Priserna börjar på 4 195 euro för Urban-versionen och 4 290 euro för Urban-versionen med extra rullsats (bagagehållaren på hjul). Den första utgåvan väger därför 15,6 kg med batteri, och den andra väger 341 gram, cirka 15,9 kg.

Bromptom P Line Electric © Bromptom

Källa: Brompton pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button