Brist på hårddisk/SSD? Krypton och utrymmesbevis i fråga

Hårddisk

För det finns ingen anledning att ett enskilt IT-segment ska vara förskonat från brist.

Hittills har priserna för traditionella hårddiskar och SSD:er varit som lägst, men situationen förändras mycket snabbt. Bristen på vissa hårddiskar med hög kapacitet verkar redan vara på väg.

Läs också:
Rocket Lake: 11 % mer prestanda på NVMe Gen 4 SSD:er

En krypto som heter Chia

I fråga, den utrymmesbevisen något barbarisk term i samband med den bevis på arbete som redan används i stor utsträckning inom datorer. För att uttrycka det enkelt bevis på arbete är en åtgärd avsedd att avskräcka angrepp och andra övergrepp genom att kräva en viss arbets- och räknekraft, som ska göra det möjligt att validera en sådan och en sådan uppgift.

Främst populärt av Chias kryptovaluta, den utrymmesbevis (space proof) fungerar i princip på samma koncept. Tanken här är att garantera blockkedjan genom att visa att vi allokerar ett visst “oanvänt” diskutrymme. För att öka den övergripande säkerheten för blockkedjan är den associerad med en bevis på tideller bevis på tid.

Läs också:
Seagate klarar de 3 zettabyte som levererats på 41 år

Redan brist på vissa produkter

Medan Bitcoin, men inte bara, är baserad på bevis på arbete, Chias mål är att inte längre förlita sig på att komponenternas kraft och därmed deras elförbrukning ska existera. Tyvärr, även om det fortfarande är lite tidigt att dra slutsatser, verkar Chia mest förskjuta problemet snarare än att rätta till det.

Verkligen förmedlas av Toms hårdvara, rapporterar flera observatörer en våg av panik på lagringsmarknaden, i synnerhet i Hong Kong. Där skulle priset på enheterna (HDD som SSD) redan ha tredubblats och olika produkter är slut i lager. Särskilt eftertraktade är hårddiskar med hög kapacitet och de mest hållbara SSD:erna.

Det är svårt att veta vad som kommer att hända med marknaden under de kommande veckorna och månaderna, men om du har lagringsbehov kanske det är bäst att inte dröja för länge.

Brave, Minds, Filecoin… Blockkedjor och kryptovalutor som alternativ till GAFA?

Otaliga projekt baserade på blockkedjor och kryptovalutor har för avsikt att etablera sig som livskraftiga alternativ till de digitala jättarnas applikationer och tjänster. Med ett enda ledord: decentralisera och omfördela makten.
Läs mer

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button