Brexit: myCANAL nu otillgänglig från Storbritannien

MyCanal

Sedan 1eh Januari 2021 lämnade Storbritannien officiellt EU. En händelse som får många återverkningar, bland annat för innehållsplattformar som t.ex myCANAL och som straffar användarna av tjänsten.

Genom att lämna EU har Storbritannien också valt att avsäga sig portabiliteten av onlineinnehållstjänster i territoriet. Vad handlar det om ?

Mer europeisk portabilitet

Gäller sedan 1eh april 2018 gör denna åtgärd livet enklare för streamingtjänster och deras europeiska användare. Det gör det faktiskt möjligt för dem att fortsätta få tillgång till sitt innehåll när de reser inom EU. På leverantörernas sida, om de är skyldiga att erbjuda denna portabilitet, behöver de inte ansöka om licens från vart och ett av de berörda länderna. Reglering skulle alltså gynna alla.

Läs också:
myCanal kommer (äntligen) att finnas tillgänglig på LG och Hisense TV-apparater

Men Brexit, som har trätt i kraft sedan början av året, utesluter faktiskt Storbritannien från denna bestämmelse, vilket borde leda till förändringar med många plattformar. Detta är fallet med myCANAL, som tillkännagav slutet på europeisk portabilitet på brittisk mark, var noga med att ange de fyra berörda territorierna: England, Skottland, Wales och Nordirland.

VPN-lösningen?

Operatören anger dock att portabiliteten förblir giltig i resten av Europeiska unionen, inklusive Irland, men erbjuder inte något alternativ till sina användare som vill fortsätta att dra nytta av dess tjänster från Storbritannien.

Om du är en av dem finns det dock en lösning som kan gälla enbart utanför brittiskt territorium. Du kan verkligen använda ett VPN, vilket gör att du kan kringgå de geografiska begränsningarna för innehållsplattformar. Men på sin supportwebbplats förbjuder myCANAL uttryckligen användningen av sådan programvara, ” av säkerhetsskäl för sändningsinnehållet »…

Källa: Stöd för CANAL+

Relaterade Artiklar

Back to top button