Bretonerna i Delta Dore ser sig själva som den europeiska ledaren i det uppkopplade hemmet

Delta Dore © © Delta Dore

Delta Dore är ett ambitiöst företag som har satt upp flera mål, inklusive en plats i toppen av rankingen av europeiska ledare inom hemautomationssektorn från 2025.

Delta Dore grundades 1970 och fokuserar sin utveckling kring sin Smart Home-gren i synnerhet för att göra det uppkopplade hemmet till nervcentrum för dess tillväxt, både på den franska och europeiska marknaden, med målet att uppnå en omsättning på 60 % utanför Frankrike från 2028 .

Läs också:
Hemautomation och uppkopplat hem: varför säkra ditt nätverk med ett VPN?

Bretoner ivriga att invadera hemautomationsmarknaden

Delta Dore är ett franskt företag som grundades 1970 i Bretagne. Företaget har varit verksamt sedan 51 år tillbaka inom hemautomationssektorn och har tre huvudgrenar som det baserar sin verksamhet på: Smart Building, inriktat på energihantering för industri- och tertiära byggnader; Smart IoT, för hemproffs; och Smart Home, specialiserade på uppkopplade individuella och kollektiva boenden.

Och, ännu mer än att vilja motstå alla inkräktare som investerar i hemautomationsmarknaden, har Delta Dore för avsikt att arbeta hårt för att påskynda sin utveckling genom att göra det uppkopplade hemmet till sin hörnsten. I detta perspektiv diskuterar företaget med en ” strategisk aktör i branschen för att sälja sin Smart Building-filial, enligt dess vd Pascal Portelli. Detta representerar för närvarande 12 % av den uppnådda omsättningen på 160 miljoner och skulle göra det möjligt för Delta Dore att fokusera sin nationella och framför allt internationella politik för att göra bretonerna till en ledande grupp på den europeiska uppkopplade hemmarknaden.

Från byn Bonnemain, inte långt från Saint-Malo, där dess huvudkontor ligger, till resten av världen, räknar Delta Dore särskilt med det nyligen genomförda köpet av en tysk konkurrent, Rademacher, för att öka sin marknadsandel utanför Frankrike. .

Läs också:
Yale presenterar nästa generations smarta larm

60 % av omsättningen genererade utanför Frankrike 2028

Precis som Delta Dore har Rademacher en flera decenniers historia i det uppkopplade hemmet, eftersom det tyska företaget som specialiserat sig på smarta hem grundades för 54 år sedan, 1967. Likheten mellan vår företagshistoria och våra ambitioner är anmärkningsvärd. Våra komplementariteter är också: på vår geografi, vår affärsexpertis, såväl som på våra marknadsåtkomstkanaler förklarar Pascal Portelli. Denna yrkeshögskoleingenjör, i ledningen för Delta Dore i 3 år, har särskilt lång erfarenhet av bland annat Thompson och Technicolor.

Delta Dore tillverkar totalt 4,5 miljoner anslutna objekt varje år i sina fabriker och har 8 dotterbolag i Europa och Asien med totalt 850 anställda. Företaget hävdar att det utrustar 4 miljoner hem med sina produkter, oavsett om det gäller larm, belysning, jalusier eller till och med ansluten uppvärmning, inklusive 250 000 via hemautomationslådor från sitt varumärke, Tydom.

Integrationen av Rademacher inom Delta Dore kommer redan att göra det möjligt för företaget att uppnå 50 % av sin omsättning utanför Frankrike i slutet av 2021, med målet att nå 60 % av sin omsättning.internationell omsättning 2028.

Källor: Digital fabrik
, Industri Mag

Relaterade Artiklar

Back to top button