Breaking Bads Gustavo Fring blir den officiella rösten för Sonos röstassistent

Sonos röstassistent © Sonos

Förvärvet av Snips, den franska startupen specialiserad på röststyrning, bär äntligen frukt. Sonos har precis formaliserat sin egen röstassistent: Sonos Voice Control. Dess uppdrag är att optimera ljudupplevelsen anslutna högtalare och soundbars.

Och för att svara sina användare har Sonos anställt en av skådespelarna i breaking Bad och av Mandalorian.

Gustavo Fring till din tjänst

Noggrannhet, snabbhet och konfidentialitet. Detta är mottot för Sonos Voice Control, röstassistenten för det amerikanska varumärket. Till skillnad från sina extremt mångsidiga konkurrenter är det bara tänkt att vara ett rent röststyrningssystem. Det blir därför framför allt ett andra sätt att interagera med Sonos produktekosystem, utöver företagets applikation på smartphones.

Walter White Breaking Bad

Mer konkret kommer användare att kunna skicka in olika förfrågningar till sin flotta av enheter utrustade med ett mikrofonsystem. De kan till exempel begära en specifik låt från en spellista eller album, hantera uppspelnings- och volymalternativ eller lägga till låtar i sitt bibliotek på musikströmningstjänster som Amazon Music, Deezer eller Apple Music. Sonos utlovar ett mycket lyhört och framför allt ultrasäkert system för att säkerställa att personuppgifter inte läcker.

Och för att tjäna sina användare har Sonos anlitat Giancarlo Espositos tjänster. Skådespelaren av breaking Bad, Bäst att ringa Saul, Mandalorian och far cry 6 valdes att förkroppsliga Sonos röstassistent. Åtminstone för den engelska versionen kvarstår mysteriet för den franska versionen. Sonos Voice Control kommer att vara tillgänglig från 1eh juni 2022 i USA och senare under året i Frankrike.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button