Brave stärker ditt integritetsskydd ytterligare på iOS

modig logotyp mobil integritet #skiva

Modig är en av webbläsare mest att rekommendera på skrivbordet. Men dess mobilversioner blir bättre. I det här fallet får iOS-versionen av lejonhuvudets webbläsare några fantastiska nya funktioner med sin senaste uppdatering.

I version 1.38 av Brave för iOS erbjuder webbläsaren en bättre översikt över spårare och cookies som blockeras medan du surfar på webben. Dessutom förstärker appen skyddet mot fingeravtryck vilket, på iOS, är ett särskilt tjatande problem.

Ett nytt nav för att lära dig mer om onlinespårning

Braves största nya funktion för iOS 1.38 är dess förnyade Privacy Hub.

Tack vare det informerar webbläsaren dig inte bara om antalet spårare och cookies blockerade under dina onlinesökningar, men också i ämnet av nämnda spårare. Till exempel, de välkända DoubleClick-målen ” samla in enhetsidentifierare och annan information vars plats, meddelar Brave oss.

Brave iOS 1.38 © Brave

Från detta nya nav får vi även tillgång till en rapport som visar hur många gånger en tredje part har begärt åtkomst till vår plats eller för att hämta vår e-postadress.

En mycket informativ nyhet därför, som kombineras med ankomsten av ett nytt skydd mot fingeravtryck — en av hörnstenarna i sekretess på nätet.

iOS bättre skyddat mot fingeravtryck

För att göra det kort fingeravtryck är en metod som används av spårare tillåter användare att identifieras med hjälp av en serie små, oföränderliga element när de surfar. Till exempel: storleken på webbläsarfönstret, antalet installerade tillägg eller renderingsmotorn som används av webbläsaren. Därför, ju mer “unikt” vårt sätt att surfa på, desto lättare är vi att identifiera på nätet.

Medveten om detta förlitar sig Brave på den så kallade obfuskeringsmetoden. Tanken är att inte gömma sig för åsynen spårare, men för att vilseleda dem. Att smälta in i mängden.

Brave iOS 1.38 © Brave

Redan på plats i två år på Android och skrivbordetmotåtgärderna av fingeravtryck äntligen anländer till iOS. På sin blogg förklarar utgivaren att han försöker täcka sina spår genom att göra vissa identifierare slumpmässiga; där det tidigare bara blockerade API:er från spårning — vilket, du föreställer dig, i slutändan gör dig lättare att identifiera.

Slutligen lägger Brave 1.38 också till möjligheten att konsultera säkerhetscertifikatet för de besökta webbplatserna. En funktion som kanske inte är användbar för alla, men som gör det möjligt att säkerställa att sajterna du besöker följer gällande standarder.

Om samma ämne:
Brave letar efter volontärer för att testa sin Android VPN i stängd beta

Källa: Modig

Relaterade Artiklar

Back to top button