Bränslebesparingar: Google Maps lanserar sin nya funktion i Frankrike

Google Maps ekonomi ekologi © Google

Den nya Maps-ruttfunktionen som lanserats av Google syftar till att vara mer ekologisk. Grädden på moset, det kommer att hjälpa förare att spara bränsle.

För det mesta, när du planerar din resa mellan två städer, erbjuder Google Maps dig flera färdsätt: promenader såklart, men också cykling, kollektivtrafik och bil. Ofta visar sig detta sista sätt fortfarande 2022 vara mer praktiskt och logiskt. ” Överväg en annan möjlighet Google berättar för oss. ” Kör tio minuter längre, men minskar den förväntade bränsleförbrukningen med nästan 30 % “. Så här föddes funktionen för bränslesnåla rutter, lanserad idag av Google i Frankrike och Europa.

En funktion som tar hänsyn till typen av motor och ger en uppskattning av uppnådd bränsleekonomi

Hur fungerar det, som den andre skulle säga? När du upptäcker din rutt visar Google Maps dig, som tidigare, den snabbaste vägen. Men, och det här är helt nytt, applikationen kommer också att visa dig den mest bränsleeffektiva vägen, ifall den inte redan är den snabbaste, förstås.

Från din Google Maps-applikation kan denna funktion aktiveras eller avaktiveras genom att klicka på de tre vertikala prickarna uppe till höger i applikationen, där det redan finns alternativen “Undvik motorvägar”, “Undvik vägtullar” och “Undvik färjor”. Från och med nu sitter han stolt precis under alternativet “Föredrar bränslesnåla rutter”.

Google Map Ekologi

Ett annat intressant element, från samma alternativ, kan du välja din motor (bensin, diesel, el eller hybrid) och på så sätt ta reda på mer om de besparingar som görs. Genom att klicka på den mest ekonomiska vägen, representerad av den lilla gröna bladsymbolen för ekologi, kommer du sedan att veta hur mycket din bränsleekonomi uppskattas.

En funktion som redan har bevisat sig i Nordamerika

Google delar sin övertygelse kring denna nya funktion och tror att bränslesnåla rutter har en verklig inverkan på vårt beteende. Det kaliforniska företaget förklarar att sedan lanseringen av denna funktion i USA och Kanada, en minskning med 500 000 ton CO-utsläpp2 mättes. Detta motsvarar 100 000 mindre termomotorbilar på vägarna.

Denna siffra skulle kunna fördubblas, enligt Google, tack vare lanseringen av de mer ekonomiska rutterna i de 40 europeiska länder som rullar ut funktionen. Man får inte glömma att vägtransporter 2020 var den främsta källan till koldioxidutsläpp2som står för 26 % av de totala utsläppen.

Även ett tecken på en förändring i beteende och användning, noterade Google Maps i Frankrike en 200 % ökning av sökningar efter laddstationer för elfordon i juli och över ett år. Det är dubbelt så mycket som ökningen av antalet bensinstationer under samma period. Sökningarna på resor med kollektivtrafik har ökat med nästan 50 % under ett år.

Google kartor

Att ladda ned

Google kartor

  • Kartans noggrannhet
  • Mycket rik databas
  • Snabba uppdateringar

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som drar nytta av den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som drar nytta av den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Källa: Google Maps

Relaterade Artiklar

Back to top button