Bouygues Telecom tar över Euro-Information Telecom (NRJ Mobile, Auchan Mobile, CDiscount Mobile, etc.)

Bouygues-Telecom-headquarters.jpg © Bouygues Telecom

Operatören slöt sitt avtal med Crédit Mutuel efter att ha fått konkurrensverkets godkännande för två veckor sedan.

Bouygues Telecom har utan tvekan inte undgått sitt nöje och hade en god anledning att bjuda sig på ett litet glas champagne genom att byta till 2021. Operatören formaliserade på måndagen sitt långsiktiga partnerskapsavtal, som slöts med Crédit Mutuel den 31 december 2020. Detta avtal, validerat av Konkurrensverket, är baserat på förvärvet av Euro-Information Telecom, en virtuell mobiloperatör som ägde flera välkända varumärken.

Läs också:
Bouygues Telecom 5G: planer, städer och områden som täcks, vi berättar allt

En vinst på 2 miljoner prenumeranter

Genom att förvärva 100 % av kapitalet i Euro-Information Telecom tar Bouygues Telecom in de kommersiella varumärkena NRJ Mobile, Auchan Mobile, CDiscount Mobile, Crédit Mutuel Mobile och CIC Mobile. Transaktionen, vars belopp inte har avslöjats, går tillbaka till diskussioner som inleddes i juni 2020.

EI Telecom, som tidigare ägdes av Crédit Mutuel Alliance Fédérale, anses vara den 5e fransk telekomoperatör. Dess bas på 2 miljoner mobilkunder gör den också till den ledande franska alternativoperatören.

Officiellt blev Euro-Information Telecom därför, efter avtalet av den 31 december 2020, ett dotterbolag till Bouygues Telecom. Det är Aurélie Stock-Pœuf, som arbetat för Orange, Canal+ eller Boursorama, som blir dess president. Hon började på Bouygues Telecom 2016 som strategichef, innan hon blev chef för digital transformation i början av 2019.

Läs också:
På gongen har Free aktiverat IPv6 för sina mobilabonnenter

Bouygues Telecom kommer att dra nytta av kraften i Crédit Mutuel-nätverket

Förutom förvärvet av de mobila varumärkena som vi just har nämnt, kommer detta långsiktiga partnerskap som slutits mellan Bouygues Telecom och Crédit Mutuel-gruppen att möjliggöra implementeringen av ett distributionsavtal som kommer att stärka Bouygues fasta och mobila produkter och tjänster Telecom inom nätverket Crédit Mutuel. Detta består av 4 200 lokala Crédit Mutuel-kontor och CIC-bankkontor.

“Genom detta långsiktiga avtal, ömsesidigt fördelaktigt för båda parter, kommer Bouygues Telecom att fortsätta sin tillväxtstrategi genom att förlita sig på den starka kapilläriteten i Crédit Mutuels distributionsnätverk, samtidigt som det ger det fördelen av sin expertis och kunskap om telekommarknaden. bekräftar operatörens generaldirektör, Richard Viel.

På lång sikt ser Bouygues Telecom bortom mobilmarknaden och ser potentiella möjligheter inom fiber, B2B-marknaden och grossistmobil (fast och mobil grossistförsäljning och inköp), varav Euro-Information Telecom är en aktör som har räknat med flera år.

Crédit Mutuel å sin sida kommer att fokusera mer på en distributörsroll och kommer att nå en bredare bas av enskilda, professionella och företagskunder i sina nätverk. ” Med detta avtal kommer nätverken Crédit Mutuel och CIC att fortsätta sin utveckling inom telekom, genom att kombinera det bästa av teknik och kundrelationer. » förklarade Daniel Baal, VD för Crédit Mutuel Alliance Fédérale, och Frantz Rublé, ordförande för Euro-Information.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button