Bouygues Telecom höjer ytterligare priset på vissa B&You-planer

Bouygues Telecoms huvudkontor © Bouygues Telecom

Bouygues Telecom höjer priset på B&YOU-paket 40 GB av €3 per månad, för vissa prenumeranter. En påtvingad höjning som får folk att krypa ihop sig, trots ett datahölje som fördubblas.

Bouygues Telecom har sedan flera år tillbaka haft för vana att regelbundet höja priset på B&You-planer, som man från början prenumererade på till ett förmånligt pris. En ökning systematiskt dold under termerna ” Evolution “ och ” berikning”.

Läs också:
Bouygues Telecom: nettoökning i omsättning och många kontrakt undertecknade 2020

3 € mer per månad på fakturan

Operatören gör det igen i början av 2021. En prenumerant rapporterar i en tweet vidarebefordrad av Freebox universum att Bouygues Telecom inför en prishöjning på cirka 3 € per månad.

I gengäld ger operatören honom 80 GB mobildata istället för de 40 GB som för närvarande ingår i hans paket. I Europa och i de utomeuropeiska departementen sväller detta datahölje med 14 GB.

Ändringen måste ske från den 16 april 2021; om du är en B&YOU-prenumerant är det bättre att titta på dina e-postmeddelanden och din post.

Läs också:
5G-sajter öppna: Orange, fortfarande ledande på det “riktiga” 5G-frekvensbandet

Ett behov av ytterligare data är ofta obefintligt

I sig kan det vara en bra affär att få 40 GB internet för €3 per månad. Men för majoriteten av användarna var planen som prenumererades från början mer än tillräckligt; denna förändring kommer därför att tvinga dem att betala ytterligare 36 euro per år för GB som de inte nödvändigtvis behöver.

Bouygues Telecom har laglig rätt att höja priset på sina mobilabonnemang under täckning av en ökning av mobildata. Observera dock att konsumenten kan säga upp sitt abonnemang kostnadsfritt upp till fyra månader efter början av ändringen av villkoren i avtalet. Och desto mer som de flesta av planerna som riktas till dessa prishöjningar är icke-bindande: du kan därför sätta stopp för dem när som helst.

Bästa mobilabonnemang: vår jämförelse för 2021

package_smartphone1600

När du byter mobilabonnemang är det aldrig lätt att navigera i djungeln av erbjudanden. Mellan mängden operatörer och de olika formlerna som finns, blir det ofta en riktig huvudvärk att välja ett nytt paket. Läs mer

Källa: Freebox universum

Relaterade Artiklar

Back to top button