Bouygues Telecom går in på molnmarknaden

Bouygues Telecoms huvudkontor © Bouygues Telecom

Med Bouygues Telecom Entreprises OnCloud går operatören in på en mycket konkurrensutsatt men fortfarande väldigt öppen marknad.

Efter sina konkurrenter Orange (OBS) och Free (Scaleway) blev Bouygues Telecom på måndagen den fjärde franska teleoperatören att lansera i molnet. Företaget tillkännagav måndagen den 31 maj skapandet av Bouygues Telecom Entreprises OnCloud, en oberoende struktur som kommer att tillåta sina professionella kunder att migrera till molnet samtidigt som de förblir i operatörens sköte.

Läs också:
RED by SFR granskar sitt RED-boxerbjudande och drar en ny Android TV-dekoder

En önskan att komma in på molnmarknaden som har accelererat de senaste månaderna

Drygt två år efter slutförandet av övertagandet av Nerim, en operatör för små och medelstora företag som gynnades av en molnfilial, har Bouygues Telecom flyttat upp en växel. Efter att ha genomfört en omorganisation av Nerims verksamhet, i slutet av mars 2021, har operatören definitivt tagit kontroll över sin moln- och hostingverksamhet. Och det är skapandet av Bouygues Telecom Entreprises OnCloud som materialiserar detta.

Officiellt säger sig denna nya enhet vara väl specialiserad på molnberäkning och värdtjänster, främst avsedd för proffs. Det råder ingen tvekan om att pandemin har påskyndat operatörens tänkande, också nyligen förstärkt av den nationella molnstrategin, som presenterades av regeringen i mitten av maj.

Bouygues Telecom Entreprises OnCloud kommer att kunna lita på sin egen infrastruktur och dra nytta av värdefull feedback från Nerim. Enheten kommer att dra nytta av sina egna team, som kommer att ansvara för prospektering, försäljning och expertis samtidigt som de drar fördel av styrkan hos Bouygues Telecom Entreprises inom telekom.

Läs också:
5G: Orange och Free är fortfarande i täten på “core”-bandet (3,5 GHz)

Bouygues Telecom vill utnyttja sin företagsimage enligt fransk lag för att lugna sina kunder

Tack vare sin tredubbla roll som operatör, integratör, men också värd, kommer Bouygues Telecom Entreprises OnCloud att ha flera argument att ställa ut på molnmarknaden. Strukturen avser uppenbarligen att spela på sin företagsimage enligt fransk lag för att främja förtroende för hosting och datasuveränitet.

Bouygues Telecom Entreprises OnCloud lovar sina kunder kontroll över räkningar, med tydliga priser som kommer att vara kända i förväg. Rädslan för dataförlust mildras här genom löften om geo-redundans eller till och med säkerhetsbarriärer på datacenter. Att begränsa fysiska och tekniska risker.

Vi är glada över att förändra omfattningen av Bouygues Telecom Entreprises idag och att bli en komplett, suverän aktör enligt fransk lag, i en tid då molnkorten ombildas och när den digitala transformationen av våra företag och samhällen accelererar. “, reagerade chefen för Bouygues Telecom Entreprises, François Treuil.

Källa: Bouygues Telecom

Relaterade Artiklar

Back to top button