Bots: två robotar och en bassin

SF Bots © © Ankama x Clubic

Om science fiction kan vara mörk, som i Kol och kisel
till exempel kan det också vara humoristiskt: så är fallet med Bots, vår dagens serie. I denna triptyk publicerad av Ankama följer vi historien om två robotar och en baby…

Clubic älskar vetenskap, Clubic älskar framtiden, Clubic älskar science fiction. Med S | F ·
vi kommer regelbundet att dela med oss ​​av våra rekommendationer inom det imaginära området: litteratur, serier men också filmer…

Vi ger oss själva 5 citat och 5 stycken för att övertyga dig.

Bots (2016–2020)

av Aurélien Ducoudray och Steve Baker

En gång är inte sed, i världen av Bots, människor har helt försvunnit. För att säga sanningen, vi har till och med glömt att de fanns. Bara robotar av alla typer finns kvar: stora, små, blåa, röda, gråa, rostiga, helt nya, dåliga, bra… Rip-r. Dessa två robotar, sammanförda av krig, är på väg att uppleva en oväntad upplevelse…

SF Bots © Ankama

“Han vet att under hela sin atomhög kommer han att vara en mule-bot, att han kommer att bära saker på ryggen”

I den här världen har varje robot en väldefinierad funktion. Rip-rs jobb är att reparera sina kamrater, War-hols är att föra krig. Han kommer därför att bli den första att bli överraskad när hans program beordrar honom att lämna frontlinjen, innan han upptäcker i magen… En mänsklig baby!

Varför är han där? Sen när ? Vad ska han göra med det? Inför denna oväntade händelse söker våra två robotar efter svar och kan behöva skaka om den etablerade ordningen för att få dem.

“Och jag är Steve Jobs junior? »

Det är därför i ett helt robotiskt universum som historien om Bots. Och Steve Bakers linje lämpar sig ganska bra för detta: med sina serieinspirerade rötter och sina mycket fransk-belgiska uttrycksdrag får han en hybridstil som ger verkliga personligheter till hans robotkaraktärer.

Inte lätt att fördjupa oss i en berättelse där nästan alla huvudpersoner är gjorda av metall, och vars önskningar och mål enbart dikteras av deras program. Pennan av Aurélien Ducoudray och pennlinjen av Steve Baker lyckas dock göra så att man fäster sig vid de två huvudpersonerna, tack vare genomtänkta mytologier och genomarbetade mönster.

Bots bild © Baker - Ankama

“Jag har sagt det här i 250 byte år, och ingen lyssnar på mig!” »

Som sagt i inledningen, historien om Bots är tänkt att vara humoristisk. Och detta, även om berättelsen utspelar sig i en värld där alla människor har försvunnit, förutsatt att tragiska saker har hänt tidigare.

Humorn av Bots kommer framför allt från dialoger och ordlekar: Aurélien Ducoudray uppmanar teknikvärlden att föreställa sig sina uttryck, välja sina egna namn… Detsamma gäller teckningarna, fulla av referenser till Futurama, Stjärnornas krigvid vår barndoms konsoler…

Beroende på läsaren kommer dessa referenser och ordvitsar antingen vara en stark eller svag punkt. De är faktiskt så många att de ibland kan distrahera oss från berättelsen och ibland kan verka vara “hamrade och mejslade in”. Detta är den huvudsakliga kritiken man kan framföra bots, vars historia är fängslande och designen mycket tilltalande för ögat.

“Är det sant, kapten, att vi inte längre vet när kriget började?” »

Om berättelsen är full av humor, är den ändå späckad med verkliga problem. I Botsett krig har rasat väldigt länge och, som vi sa, det är också på slagfältet som War-hol och Rip-r möts.

Världen av Bots äts också upp av propaganda, och kriget drar ut på tiden till den grad att vi inte längre vet vem som kämpar mot vem. I denna kaotiska atmosfär är ankomsten av en oskyldig och alltid glad liten bebis en hårsmån i soppan…

Under sidorna utvecklas en verklig reflektion över livet och dess värde, som kommer att finna sin klimax i sista volymen när våra två robotar kommer att stå inför ett svårt val. Ett ganska vågat slut, lika hemskt som fann.

“Och vad ska vi göra nu?” »

Bots ger oss ett originellt förslag, baserat på humor, stor kamp, ​​egenskaper tecknad, som alla omfattar riktigt intressanta teman. Duon Baker-Ducoudray fungerar ganska bra och erbjuder oss här en triptyk som är värd en omväg.

Cover bots © Baker - Ankama

De tre volymerna av Bots publiceras av Ankama.

Letar du efter en roman, en film eller en serie?

Här hittar du alla avsnitt av vår spalt · S | F ·

Relaterade Artiklar

Back to top button