Boston Dynamics presenterar bakom kulisserna av inspelningen av sina robotars akrobatik i en video

Boston Dynamics-robotar © Boston Dynamics / YouTube

Vem kommer att stoppa dessa Boston Dynamics Atlas-robotar mitt i ett lopp? Absolut inte de olika hindren installerade i företagets laboratorium. Efter att ha dansat försöker robotarna med parkour, med framgång.

En innovation förevigad av företaget, som publicerade videon med sina två robotar som utför denna hinderbana på sin YouTube-kanal den 17 augusti.

Läs också:
Boston Dynamics får sina Spot-robotar att dansa till BTS för att fira dess övertagande; det är vackert… och läskigt.

Två robotar filmade med parkour, en första för företaget

Att klättra, hoppa, gå upp och ner för trappor eller till och med backflippa, ingenting kan motstå Atlas-robotarna från Boston Dynamics. Den senare presterade briljant under vakande öga av ingenjörerna som utvecklade dem. Medan dessa bilder imponerar skyndar sig designers, mellan två fotograferingar, att anpassa sina robotar efter håret så att allt, eller nästan, blir perfekt.


Naturligtvis kan Atlas-robotar fortfarande förbättras trots de framsteg som gjorts: ” Det finns mycket ganska spännande beteende här, men en del av det är inte helt tillförlitligt ännu.” säger Ben Stephens, Atlas Controls Manager. “Varje beteende här har en liten chans att misslyckas. Det är nästan 90 sekunder av kontinuerlig hoppning, jogging, vändning, hoppning och vändning, så dessa odds går ihop. »

Om de ibland faller eller gör misstag, kommer prestanda hos Atlas-robotar säkert att glädja internetanvändare.

Källa: Boston Dynamics

Relaterade Artiklar

Back to top button