Bose Soundlink Revolve II-recension: kompakthet och förträfflighet hos en modell som förnyar lite

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Fyra år efter släppet av den utmärkta Soundlink Revolve presenterar Bose ersättaren. En ny version som i verkligheten bara ändrar några få detaljer och framför allt verkar behålla de formidabla tillgångarna hos det som i våra ögon kvarstår drottningen av bärbara högtalare runt 200€.

Presenterad vid den sista – virtuella – CES i Las Vegas tog Soundlink Revolve II sin tid att nå Clubic. Även Bose kommer att ha tagit sig tid att förnya denna första modell som distribuerades 2017. Tillverkaren har skapat ett gediget rykte och har alltid valt att dra nytta av exceptionella produkter snarare än att hela tiden uppdatera sin katalog med referenser överallt.

Sammanfattning

Bose SoundLink Revolve II-teknik.

Prestanda

Typ av högtalare
1.0 (Mono)

Antal högtalare
1

Anslutningsmöjligheter

Bluetooth-standard
4.1

Bluetooth-codecs
SBC, AAC

Trådlös
Nej

Omfattning
9m

NFC
Ja

DLNA-certifierad
Nej

FM-tuner
Nej

Stereoläge
Ja

Kontakter

3,5 mm jackingång
Ja

Inbyggd mikrofon
Ja

Batteri

Autonomi
13.00

Batteriets laddningstid
4h

Kraftledning
Mikro-USB

Fysiska egenskaper

Höjd
152 mm

Längd
82 mm

Djup
82 mm

Vikt
660 g

IP-certifiering
IP55

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Kompakt, elegant… och praktisk

Vid en första anblick på förpackningen av Soundlink Revolve II säger vi att Bose verkligen har bestämt sig för att “ta samma sak och börja om”. Lådan är identisk med den för den tidigare modellen, även förpackningen på kapslingen. Dessutom, genom att öppna saken ser vi att själva kapslingen i alla avseenden liknar sin storasyster. Samma allmänna utseende, samma färger (valfritt, grått eller svart) och framför allt samma mått. En sann kopia sida som inte är att misshaga oss: Soundlink Revolve var en av de mest eleganta modellerna på marknaden.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Lite över 15 centimeter i höjd för en perfekt cirkulär bas på 8,2 cm: Soundlink Revolve II är inte den mest kompakta av Bluetooth-högtalare, men den är redan anmärkningsvärt diskret. Dessutom ger själva designen av produkten den en mer elegant sida än vissa konkurrenter. Valet av färger, närvaron av ett stort rutnät över hela den nedre delen: detta är naturligtvis helt subjektivt, men vi har också en svaghet för denna “pyramidformade” aspekt med en bas som är något bredare än bergstoppen.

Bose är mindre cylindrisk än Ultimate Ears-modellerna, till exempel, och denna något bredare bas ger den bättre stabilitet, tack vare en lägre tyngdpunkt. Om vikten är innesluten (660 gram) ökar den också stabiliteten tack vare dess fördelning: vi känner att den övre delen av höljet är mer “tomt”. Detta toppmöte ägnas åt högtalarens kontroller, som fortfarande är lika praktiska: ström på, Bluetooth-parning, volym, val av källa och multifunktionsknapp för att hantera samtal eller röstassistenten som finns på vår smartphone.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Förenklad anslutning för begränsad tillämpning

Anslutningen till smarttelefonen sker självklart via Bluetooth. Bose visar här lite “sent” eftersom det bara är en fråga om BT4.1, även om det i slutändan inte förändras mycket i användningen. Ett annat “tidsmärke”, laddningen av högtalaren sker genom en microUSB-kabel. Å andra sidan uppskattar vi att Bose förblir trogen aux-ingången i 3,5 mm jack-format. Hon kan alltid hjälpa till, även om vi förstås föredrar Bluetooth. Där finns inga parningsproblem och röstmeddelandet (på franska) finns där för att hålla oss informerade.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces
Bose SoundLink Revolve II © Nerces
Bose SoundLink Revolve II © Nerces

Bose Connect är lätt att komma åt, men har dåliga alternativ: ingen utjämning © Nerces

Det är möjligt att installera Bose Connect-applikationen för att dra fördel av vissa inställningar, men man måste inse att saken är ganska minimalistisk. Det låter dig ändra/avaktivera dessa röstmeddelanden, men också komma åt anslutningshistoriken eller aktivera stereoläget via kopplingen till en andra Bose-högtalare, oavsett modell. Vi nämnde microUSB-laddningen, detta tar cirka 4 timmar för att nå 100% batteri medan Bose för sin del meddelar en något längre autonomi än på den första modellen.

Lite mer » är förmodligen rätt ord i den mån vi överskrider autonomin för den första Soudlink Revolve av namnet på knappt en timme för att nå nästan 15 timmar vid en volym mellan 50% och 75%. I ett väsentligt annorlunda register lyfte Bose fram en viktig förändring: högtalaren är nu IP55-certifierad när storasystern nöjde sig med IPX4. Med andra ord är Soundlink Revolve II skyddad mot vattenstrålar förutom stänk och mot damm. Se upp för nedsänkning dock.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Bra ljudkvalitet, 360°

Namnet Revolve för logiskt tankarna på rotationen och därför spridningen av ljud runt hela höljet. Bose har knappast kommit vidare på den här nivån, men Soundlink Revolve var redan en modell i sitt slag med verkligt 360° ljud och det är helt klart det som imponerar mest i användning: högtalarens placering i delen har mindre betydelse än med många av dess konkurrenter. Ljudet behåller en vacker homogenitet, men detta sker till priset av stereofonin. För att njuta av stereoljud måste två högtalare paras ihop.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Låt oss prata om ljudet som, inte överraskande, är identiskt med det första Soundlink Revolve i namnet. Den behåller denna Bose “signatur” gjord av mycket närvarande bas, men också och framför allt mycket rund, mycket väldefinierad. Inte vid något tillfälle ger de intrycket av att överväldiga resten av ljuden. Vi kommer som ofta att kritisera diskanten som kan vara lite väsande, men detta är inte oöverkomligt och vi föredrar att insistera på den allmänna kvaliteten på ett mycket homogent, mycket behagligt ljud som, trots högtalarens ringa storlek, bibehåller en bra närvaro.

Vi är också förvånade över kraftreserven hos en så kompakt modell som inte kommer att skrämmas av ett rum på 30 kvadratmeter och även vid tre fjärdedelar av volymen förblir ljudet bra. Om vi ​​var tvungna att ångra en punkt skulle det vara begränsningen till SBC / AAC-codec när aptX utvecklas. Skam. Notera dock ett litet “plus” som vi inte hade noterat förrän då: förutom laddning fungerar microUSB-kontakten som ett USB-ljudkort till PC:n som sedan kan använda Soundlink Revolve II som högtalare.-högtalare.

Bose SoundLink Revolve II © Nerces / Pierre Crochart

Bose Soundlink Revolve II, anser Clubic

På Clubic hade vi redan en svaghet för Soundlink Revolve, så det är logiskt att vi är under förtrollningen av den här andra versionen, även om Bose på något sätt tillhandahåller det fackliga minimumet. På autonomisidan är framstegen till och med så att säga obetydliga, medan uppskalningen av IP-certifiering är en utmärkt sak.

För övrigt håller Bose därför en särskilt solid bas med en design som är lika tilltalande för ögat som den är praktisk att använda. Reglagen är ergonomiska, kraftreserven finns och odjurets mångsidighet bibehålls (USB-ljudkort, aux-ingång). En utmärkt modell på alla sätt som vi bara skyller på dess pris, men kvalitet har ett pris.

Bose SoundLink Revolve II9

Få förändringar för denna nya version av SoundLink Revolve som vinner lite i motstånd och autonomi, men framför allt vidmakthåller ryktet om excellens för en modell som har bevisat sig själv. Det är inte den billigaste Bluetooth-högtalaren, men vilken ljudkvalitet för ett så kompakt format.

Mest

  • Äkta 360° ljud!
  • Anmärkningsvärd renderingskvalitet
  • Sober och designprodukt
  • IP55 certifierad
  • Autonomi på nästan 15 timmar
  • Hjälpingång på menyn

De mindre

  • Hög latens i Bluetooth
  • Laddar fortfarande microUSB?
  • Ingen aptX-kompatibilitet

239,93 €

239,93 €


Bose SoundLink Revolve II till bästa pris

Amazon 239,93 € Se erbjudandet
Bagare 209,99 € Se erbjudandet
Darty 209,99 € Se erbjudandet
Fnac 209,99 € Se erbjudandet
Rakuten 215€ Se erbjudandet
Se fler erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button