Bose Smart Soundbar 900: amerikanen presenterar sin första Dolby Atmos soundbar

Bose Smart Soundbar 900

Trots allt sitt kunnande vad gäller soundbarBose hade hittills stannat kvar i ljudets horisontella dimension.

Detta kommer att förändras med sin framtida Smart Soundbar 900, en ambitiös uppkopplad och Atmos-kompatibel modell.

Läs också:
Sony introducerar premiumset HT-A9 och HT-A7000, allt för 3D-ljud i vardagsrummet

Skala, men diskretion

Precis som Sony HT-A5000 tillkännagav ungefär samma tid, är Bose Smart Soundbar 900 soundbar en produkt av relativ diskretion. Dess design är ganska mångsidig och modern. Framför allt tackar Bose nej till det i svart version och i vit version, gladare. Soundbaren mäter 104 x 10,4 x 5,8 (bxdxh), och väger cirka 5,8 kg.

Bose Smart Soundbar 900

Grunden för denna modell är dess kompatibilitet med TV-apparater (upp till Atmos-format), men också dess uppkopplade tillvägagångssätt. Bose är så här
kompatibel, via sin WiFi-modul och RJ45-uttag, med varumärkets multiroom-ekosystem, samt Apples Airplay 2-protokoll och Spotify Connect. Smart Soundbar 900 har dessutom SimpleSync-teknik, vilket gör att den enkelt kan synkroniseras med kompatibla Bluetooth-hörlurar och högtalare.

Bose lyfter också fram kompatibilitet med Alexa och Google-assistenter. Via Alexa är det till och med möjligt att ha direktåtkomst till TV:n, genom att styra tändningen eller passagen av kanaler. Denna teknik,
döpte Voice4Videoär ganska spännande men inte särskilt detaljerad för tillfället.

Bose Smart Soundbar 900

Den enda riktiga kritiken som vi för tillfället kan göra gäller den något dåliga anslutningsmöjligheten hos Smart SoundBar 900. Det finns faktiskt ett enkelt HDMI e-ARC-uttag och ett enkelt optiskt uttag. Vi kan också lägga till icke-stöd för DTS-format, vilket kommer att vara ett stort hinder för många användare.

Läs också:
realme presenterar två nya mini vattentäta Bluetooth-högtalare

Äntligen Atmos

Mycket nära strukturen för den tidigare Smart Soundbar 700, lägger den nya Bose Soundbar till två högtalare (en till varje
slutet) pekar uppåt, detta för att återskapa de vertikala kanalerna.

Märket specificerar det inte öppet, men sju högtalare är alltså integrerade i denna soundbar. Tack vare sin PhaseGuide diffusionsteknik lovar Bose en mycket bred surroundrespons. För att anpassa sig till delens geometri gör ADAPTiQ-tekniken det möjligt att
kalibrera modellen automatiskt. Slutligen gör TrueSpace det möjligt att sända en 3D-rendering, från enkla stereoströmmar, 5.1 och 7.1.

Bose Smart Soundbar 900

Liksom tidigare modeller kan Smart Soundbar 900 användas ensam eller med andra element. Det blir alltså möjligt att kombinera den med en subwoofer som Bass Module 500 eller Bass Module 700, eller till och med surroundhögtalare som Surround Speakers 700.

Även om inget släppdatum har meddelats, bör Bose Smart Soundbar 900 vara tillgänglig före slutet av månaden. Hans pris,
under tiden tillkännages till 950 euro på tyska Bose-sajten, men det finns ingen garanti för att så är fallet i Frankrike.

Källa: Bose

Relaterade Artiklar

Back to top button