Boeing Cst100-konkurrenten Space X och Crew Dragon anländer

Efter kontinuerliga uppskjutningar kommer vändpunkten, Boeings orbitalkapslar, Cst100 är redo att utmana Space X Crew Dragon

Boeing: Hårt arbete för CST100, strävan efter perfektion

I rymduppdrag kan ingenting lämnas åt slumpen, perfektion eftersträvas och detta är vad det har gjort Boeing med sina nya Cst100-kapslar.

Misstag händer vem som helst, projekt som ska fulländas, tester som ska utföras, men astronauter i rymden åker inte bil och framför allt kan de inte ringa bärgningsbilen i haveriets hus!
Boeing hade annonserat de nya Cst100-modulerna under en tid, men var tvungen att möta en rad oväntade händelser som genererade nästan två års förseningar.
En tidsperiod som gjorde att Elon Musk kunde dominera med sitt företag Space X, huvudpartner till NASA, som levererade Crew Dragon-kapslarna. Hittills är det faktiskt de viktigaste medlen, med hjälp av raketer, som används för resor till och från den internationella rymdstationen. Deras jobb är främst att transportera besättningen och alla varor och utrustning för att hålla ISS operativ i all ära.
Denna teknik är inte bara viktig för utvecklingen av flyg- och rymdprogrammet, utan har möjliggjort och kommer att möjliggöra i framtiden upprätthålla oberoendet från Ryssland, som gav stöd efter rymdfärjans pensionering.

Futuristisk teknik för två olika lösningar

Båda kapslarna, Crew Dragon och Cst100, är ​​utrustade med pekskärmsinstrumentering och banbrytande teknologi. Boeings yttre struktur är gjord utan svetsar för en starkare kropp men den verkliga skillnaden ligger i landningen.
Den lösning som föreslås av Space X kulminerar med en landning till havs, där sedan astronauterna snabbt måste återställas. Kapseln Cst100 föreslår dock en annan strategi, med en landning genom fallskärmar, krockkuddar och bakraketer för att korrigera bana och stötdämpare de sista stunderna innan man rör vid marken.

Relaterade Artiklar

Back to top button