Böcker: Lässituationen bland unga är mer kritisk än den verkar

Varje dag läser vi oändligt med information medan vi sitter på smartphonen, men det kan aldrig ersätta en hälsosam och lärorik bok. Vi vill jämföra dagens nyheter läs vidare Google Nyheter med en trevlig berättelse på 300 sidor? Absolut inte. Vad är nuvarande situation bland unga angående förhållandet till i böcker?

Böcker: föräldrar vs teknik

En grundläggande sak är att få dagens unga människor att förstå att läsning inte är tråkigare än sociala medier, allt ligger i att göra rätt val. Uppenbarligen är det kontraproduktivt att läsa en roman om du är ett thrillerfan. Det bör också sägas att nyfikenhet det borde röra världen, därav stort utrymme för “valets mjukhet”.

Å andra sidan finns det sociala nätverk som, där du bara sveper med fingret för att fördriva tiden och se alltid nytt innehåll. Det här har några seriösa konsekvenserjag på vår mentala hälsa, sedan tiden att tänka minskaratt reflektera och att ägna sig åt sig själv. Ljus istället lär till hantera och leva ut sina känslor ocksåutan brådska. Det låter dig också utveckla ett självständigt, kritiskt tänkande och lära dig att tänka med ditt eget huvud.

där familj den spelar en avgörande roll för ungdomars läsbenägenhet. Det räcker med att säga att 2020 var mer än 8 av 10 unga läsare barn som kom från familjebakgrund där de läste (). Det är uppenbart att barnen kommer att se sin mamma och pappa distraherade och fångas av smarttelefonens ultravioletta ljus. mer sannolikt att följa sina föräldrars felaktiga exempel.

Relaterade Artiklar

Back to top button