BMW testar redan sin M-serie, framtida högpresterande el

BMW M Electric © © BMW

BMW finjusterar en ny prototyp för utveckling av 100 % elektriska högpresterande modeller.

Motorsportdivisionen av märket genomför just nu de första testerna av en ny prototyp utrustad (bland annat) med fyra elmotorer.

BMW: en 100% elektrisk “Motorsport”-modell

Det är officiellt, BMW arbetar för närvarande på en ny elektrisk modell, som kommer att dra nytta av det dyrbara “Motorsport”-märket. Tillverkaren genomför för närvarande de första testerna ” av en prototyp avsedd för utveckling av innovativa transmissions- och chassikontrollsystem “.

BMW i4 M50 © Thibault Jousse

För BMW är det en fråga om att med värdighet fira femtioårsjubileet för dess Motorsport-division, där den senare är mitt i en omvandlingsprocess mot elektrisk mobilitet. För BMW handlar det om att bevara de oefterhärmliga prestandaegenskaperna hos sina “M”-modeller, samtidigt som de berikar dem med nya funktioner.

Fyra motorer placerade på varje hjul

Om den tyska tillverkaren redan har marknadsfört sin 100 % eldrivna BMW i40 M50 (536 hk) tjänar den senare här som grunden för den nya prototypen som just nu testas. En prototyp som använder ett nytt M xDrive fyrhjulsdriftssystem, för att inte tala om en kvartett elmotorer.

BMW förklarar att fronten på fordonet har en struktur inspirerad av BMW M3/M4-serien, vilket säkerställer osviklig styvhet, även i extremt dynamiska körsituationer. Prototypen som testas är också ansvarig för att ständigt analysera vägens tillstånd, pedalens läge, styrvinkeln och många parametrar, för att ständigt leverera det optimala vridmomentet till varje hjul. Det återstår att se nu när denna 100% elektriska BMW M kommer att finnas tillgänglig.

BMW XM © © BMW

Kom ihåg att märket redan har formaliserat en första SUV med Motorsport-märket, inspirerad av XM-konceptet, som kommer att ha en effekt på 653 hästkrafter (och 800 Nm i vridmoment) tack vare en V8-motor och en elmotor. En version med 748 hk och 1000 Nm vridmoment finns också på programmet.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button