BMW presenterar sitt Concept CE 02; en elektrisk minimotorcykel för de stora barnen i stan?

BMW Motorcykel © © BMW

Som förberedelse för IAA Mobility Show har BMW precis presenterat ett nytt koncept med tvåhjulingar som kombinerar inspiration från skotrar och motorcyklar, allt i elektrisk
.

Om det finns anledning att vara försiktig med fordonets utseende vill BMW locka en ny publik, ganska ung och främst inom ramen för urban mobilitet, enligt pressmeddelandet från den tyska tillverkaren.

Läs också:
LiveWire ONE elmotorcykeln kommer att vara mycket billigare än Harley-Davidson-modellen

“Varken en klassisk motorcykel eller en skoter”

Vid första anblicken är konceptet med elmotorcykel (vi måste bestämma oss) döpt CE-02 från BMW minst sagt förvirrande. Långt ifrån att se ut som en roadster, har det tyska företaget fortfarande för avsikt att förföra fans av tvåhjulingar men också en ny publik. ” Vid första anblicken finns det inte mycket i BMW Motorrad Concept CE 02 som i huvudsak är BMW Motorrad – det är något helt nytt. Vi vill sträva efter något nytt och vara pionjärer – vilket vi har kunnat göra med olika projekt tidigare hävdar Edgar Heinrich, designchef på BMW Motorrad.

Presenterat som en del av förberedelserna för IAA Mobility Show som äger rum mellan den 7 och 12 september i München (Tyskland), är detta koncept, enligt varumärket, främst avsett för stadsmobilitet, i bästa fall stadsnära. Det är dock ingen stor leksak, långt ifrån. Odjuret, även om det är lätt, väger fortfarande 120 kg och är öppet för alla förare med A1-kort tack vare sin 11 kW-motor. 100% elektrisk, denna motorcykel kan nå en hastighet på 90 km/h och kan förvänta sig en räckvidd på cirka 90 km på en laddning.


Mer detaljerat kulminerar sadeln på en höjd av 73 cm, fälgarna mäter 15″ i diameter och enheten har skivbromsar. Det finns även en silikonsadel, LED-ljus fram och bak samt en skärm med fokus på överföring av viktig information om fordonet. Å andra sidan ger BMW inte lite mer information om batteriet än den beräknade autonomin.

Läs också:
BMW presenterar CE 04, en elektrisk skoter med 130 kilometers autonomi

Engagera neofyter för att prova upplevelsen på två hjul

En produkt, jämförelsevis mindre kraftfull och med minskad autonomi jämfört med den elektriska skotern CE-04 som presenterades i juli förra året av företaget. Men i fallet med CE-02 riktar sig BMW främst till en ung publik, 16 år och äldre.

BMW Motorrad Concept CE 02 är en pålitlig vardagsföljare. Du älskar det för att det alltid finns där för dig och det fungerar, även om du inte alltid behandlar det med största försiktighet. Och tack vare klistermärken, tejper och andra former av personalisering är det tydligt för alla att det är unikt för dig. Den förkroppsligar ungdomens frihet och slarv, lite som en skateboard på två hjul säger Alexander Buckan, chef för BMW Motorrad Product Design.

Företaget planerar också att sälja två jackmodeller, en designad för kvinnor i fluorescerande orange, den andra för män med vita och bensinfärgade nyanser, i en avslappnad design och färger som är en del av en kontinuitet med fordonets. Tillräckligt för att locka (mer eller mindre) unga köpare?

Källa: BMW

Relaterade Artiklar

Back to top button