BMW iDrive (som kör BMW OS 8) kommer, med en stor böjd skärm som kombinerar instrumentbräda och “infotainment”

2021 BMW iDrive

BMW är ganska stolta över att formalisera sitt helt nya iDrive-system.

En ny version av hemkontroll- och displaysystemet som lovar att ” föra relationen mellan föraren och hans fordon in i en ny digital era “.

Läs också:
Electric Hummer: GM kommer att tillkännage en SUV-version

En ny iDrive hos BMW

För 20 år sedan (redan!) invigde BMW sitt system med vridkontroll och digital skärm. Idag lyfter BMW på slöjan för den helt nya versionen av sitt iDrive-system. Den senare är baserad på naturligt språk och pekkontroller som styrs via en mycket stor böjd skärm BMW Curved Display. Denna skärm kombinerar funktionerna från det gamla instrumentgruppen och den centrala skärmen.

Kärnan i denna nya iDrive-upplevelse är en ny generations operativsystem, nämligen BMW OS 8. Mer än någonsin kommer röst- och pekkommandon att ingå i systemet, så att antalet knappar och omkopplare nästan halverades.

2021 BMW iDrive

Enligt tillverkaren: En av de viktigaste framstegen inom personalisering är BMW ID-enheten, som identifierar upprepade situationer, lär sig av dem och ger förslag till föraren att aktivera lämpliga funktioner vid behov. ”Ett smartare system därför, och som självklart kan utvecklas över tid tack vare olika uppdateringar.

BMW bekräftar att nya iDrive kommer att rullas ut gradvis över alla modelllinjer, med början med BMW iX från slutet av detta år, följt av BMW i4. Det senare kommer också att präglas av slående och tilltalande grafik, moderna färger, futuristiska texturer och former, stark belysning och reflektioner som skapar en slående visuell ensemble som erbjuder oöverträffad nedsänkning “.

Läs också:
Bilmärket MINI kommer att bli 100 % elektriskt 2030

En bättre assistent, integrerade digitala tjänster, CarPlay och Android Auto…

BMW-systemets personliga assistent kommer också att dra nytta av olika förbättringar och kan anpassas. För information som överförs icke-verbalt använder den nya visuella metoden för assistenten lysande sfärer av olika storlekar och olika nivåer av ljusstyrka.

2021 BMW iDrive

Dessutom kommer BMW OS 8 att integrera digitala tjänster dedikerade till navigering, parkering och batteriladdning. På samma sätt kommer luftkonditioneringssystemet att integreras direkt i BMW Curved Display. Kom ihåg att BMW Group har utvecklat denna centralenhet och mjukvaruintegreringsplattform helt internt på Linux sedan 2013, och att den senaste versionen (BMW OS 7) går tillbaka till 2018.

Och för alla som undrar, ja, BMW OS 8 behåller Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet. Implementeringen är planerad till slutet av detta år på endast ett fåtal kompatibla modeller.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button