Bluetti: det otroliga lagringssystemet EP600 och B500 presenterades

Inte ens en månad har gått sedan IFA 2022, på Berlins scen visade Bluetti sitt kompletta sortiment, sedan produkterna AC500 + B300S, AC200-serien och, ännu viktigare, den mycket diskuterade och uppskattade EP600 + B500. Ett lagringsbatterisystem som erbjuder en ingångsväxelriktare på upp till 6kw effekt t upp till 79kWh lagringskapacitet.

Nyckelorden som Bluettis ekosystem kretsar kring är “Flexibilitet“. Sedan lanseringen av AC300 + B300-produkterna 2021 har Bluetti börjat producera alla sina lagringssystem på ett modulärt sätt, vilket möjliggör extraordinär mångsidighet och kompatibilitet varandra. De senaste produkterna i sortimentet, EP600 och B500är det maximala uttrycket för denna tradition.

Bluetti EP600, låt oss se det i detalj.

Den nya designen av Bluetti EP600 ger en anmärkningsvärd vikt- och storleksminskning. Den består av en enorm dubbelriktad växelriktare på exakt 6kWh, därför för både in- och utström. Spänningen är av 230/400V, därför tillåter det att driva alla elektriska enheter i huset. EP600 stöder även laddning med solpaneler upp till 6000Wmed spänning från 150V upp till 500V.

Det verkliga vapnet hos Bluetti EP600 är just den modularitet, och antalet B500 expansionsbatterier som kan anslutas. Faktum är att B500 är ett långvarigt LFP-batteri av samma storlek som EP600, och det senare stöder upp till 16 batterimodulersom sedan lagts ihop gör det möjligt att uppnå den absurda figuren på 79,3kWh lagring.

En sådan kraft räcker för att driva vilken hushållsapparat eller enhet som helst hela dagar (även en vecka i mer konservativt bruk). Dessutom kan Bluetti EP600- och B500-modulerna vara staplade upp den ena ovanför den andra vilket möjliggör en avsevärd besparing av utrymme.

Varför är batterier så viktiga för ett lagringssystem?

Generellt sett består varje lagringssystem av: Solpaneler, en generator och expansionsbatterier. Solpaneler fångar energi och generator konverterar och lagrar den i inbyggda batterier eller expansionsbatterier, för användning när solenergi inte längre är tillgänglig.

Det finns dock inte många produkter som låter dig göra det kraftfulla hushållsapparaterbåde för utgångsströmmens egenskaper och vad gäller ackumuleringen, som i allmänhet räcker för högst några timmar.

Bluetti med EP600 och B500 har verkligen lagringskapaciteten tas till det yttersta. Och det är också en relativt billigare lösning för ett hemlagringssystem som hjälper till att minska elförbrukningen och följaktligen fakturor, eller att klara av blackout eller plötslig skada till elsystemet, självproducerande förnybar energi och inte från fossila källor.

Skillnader med konkurrens och tillgänglighet

Jämförelsen med konkurrerande produkter görs snabbt. EP600 är ett hybridsystemväxelriktaren är därför redan inne i enheten, och för att fungera behöver den bara vara ansluten till elnätet eller till solpanelerna. Därför behövs inga externa växelriktare eller MPPT laddningsregulatorer, detta är ett färdigt att använda system.

Dessutom har Bluetti inte stoppat investeringar i sektorn. Tvärtom är målet att sätta en bromsa på energikrisen att vi tar itu med och underlättar användningen av lagringssystem för hushåll, meddelade därför att snart EP600 och B500 produkterna kommer att finnas tillgängligt i hela Europa, Storbritannien och Australien.

Förbeställningar startar i november på företagets officiella hemsida, men det är redan möjligt prenumerera på nyhetsbrevet för att få information om nyheter, lanseringsdatum och pris. I detta avseende (även om det ännu inte har bekräftats) talar officiella uttalanden från James Ray, företagets marknadsdirektör, om ett lanseringspaket bestående av:

  • EP600 + 2 B500 batterier till priset av 8 999 EUR

Ett konkurrenskraftigt pris för en produkt som ska kunna tillgodose en konsuments alla behov.

Relaterade Artiklar

Back to top button