Bluetooth borttagning misslyckades; Det går inte att avinstallera Bluetooth-enhet i Windows 11/10

Windows – ganska flexibelt operativsystem. Den stöder många enheter att ansluta. Denna anslutning beror på att enheten kan anslutas antingen via Blåtand eller via något annat trådbundet eller trådlöst medium. Men med fantastiska funktioner kommer bra buggar. Inte alltid, men ibland. Så det tvingar oss att fixa dem. Nu om du av någon anledning inte kan avinstallera eller installera om mus(Bluetooth-mus) och tangentbord(tangentbord) Bluetooth från din PC med Windows 11/10, det här inlägget kan hjälpa dig.

Det går inte att ta bort enheten Blåtand i Windows

Innan(Först och främst rekommenderar vi att du skapar en systemåterställningspunkt. Eftersom vi kommer att leka med registerfiler och ändra några viktiga inställningar. fönster. Efter att ha gjort detta kommer vi att fortsätta vår sökning för att ta bort eller installera om Bluetooth möss(Bluetooth-mus) och tangentbord(tangentbord) till Windows 10 .

Åtgärda avinstallationsfel för bluetooth

1]Konfigurera Bluetooth-tjänster

För att fixa detta måste du öppna Windows Services Manager. Börja med att trycka på en kombination av knappar WINKEY+R att köra ” Kör”. (Kör) Skriv sedan tjänster.msc och tryck på Enter . Nu kommer det att starta fönstret ” Tjänster(Tjänster)” och fyll i listan över tjänster.

Det går inte att ta bort Bluetooth-enhet i Windows

Se till(göra) vad för lansera(Start) nästa tjänster(Tjänster) inställd på standardvärden enligt följande:

 • (Bluetooth Audio Gateway Service – Manual)Audio Gateway-tjänst (upprörd)Bluetooth – Manual (lanserade)
 • Bluetooth Assistance Service – Manual(Bluetooth Support Service – Manual) ( lanseras(Upprörd)
 • Bluetooth Kundtjänst – Manual(Bluetooth User Support Service – Manual) ( lanseras(Upprörd)

Klicka sedan på ” Start(Start)” alls för att starta tjänster(Tjänster) .

Nu ska vi se om det hjälpte.

2]Kör Bluetooth-felsökaren

I Windows 10 kan du hitta olika felsökningsverktyg med ett användarvänligt gränssnitt och du kan använda dem för att lösa ett liknande problem. För att starta det bluetooth felsökare(Bluetooth-felsökare), öppna “Windows-inställningar (öppna Windows-inställningar)” > ” Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » > « Felsökning(Felsökning) » .

På höger sida bör du hitta ett alternativ som heter Blåtand . Klicka på den och välj “Kör felsökaren”(Kör felsökaren) .

Följ instruktionerna på skärmen för att starta den.

3]Uppdatera Bluetooth-drivrutiner

Enhetsdrivrutiner kan också orsaka problem och orsaka liknande problem. Du kan prova att återställa, uppdatera eller avinstallera dina drivrutiner och se om det löser problemet.

4]Ta bort allt skräp

Om du har många trådlösa enheter i samma rum som din dator kan detta störa din nuvarande anslutning. Rekommenderas det att du stänger av alla andra enheter eller tar din dator utanför räckhåll för dessa enheter och sedan kontrollerar om det här felet återkommer?

5]Avinstallera i rent startläge

Starta i Clean Boot State och försök ta bort enheten Blåtand . Detta kommer att hjälpa om några processer stör borttagningen.

Med vänliga hälsningar!

Andra länkar du kan vara intresserad av:(Andra länkar som kan intressera dig:)

 1. Bluetooth fungerar inte i Windows
 2. (Windows kunde inte ansluta till din Bluetooth-nätverksenhetsfel)
 3. Bluetooth-mus kopplas från slumpmässigt i Windows
 4. Bluetooth-högtalare parad, men inget ljud eller musik
 5. (Kan inte skicka eller ta emot en fil via Bluetooth.)

Windows är ett ganska flexibelt operativsystem. Den stöder massor av enheter att ansluta till. Denna anslutning varierar på det faktum att enheten kan anslutas antingen med Bluetooth eller något annat trådbundet eller trådlöst medium. Men med fantastiska funktioner kommer också bra buggar. Inte alltid men ibland. Så det här gör att vi fixar dem. Om du nu av någon anledning inte kan ta bort eller installera om Bluetooth-mus- och tangentbordsenheten från din Windows 11/10-dator, kan det här inlägget kanske hjälpa dig.

Det går inte att ta bort Bluetooth-enhet i Windows

Först och främst rekommenderar vi att du skapar en systemåterställningspunkt. Eftersom vi kommer att leka med registerfiler och ändra några viktiga Windows-inställningar. Efter att ha gjort detta kommer vi att fortsätta vår strävan att ta bort eller installera om Bluetooth-mus- och tangentbordsenheter i Windows 10.

Fix Bluetooth Remove misslyckades

1]Konfigurera Bluetooth-tjänster

För att fixa detta måste du öppna Windows Services Manager. Börja med att trycka på knappkombinationen för att starta verktyget. Skriv sedan in och tryck sedan på Enter. Det kommer nu att starta fönstret Tjänster och fylla i en lista med tjänster.

Det går inte att ta bort Bluetooth-enhet i Windows

Se till att uppstarten av följande tjänster är inställd på deras standardvärden enligt följande:

 • Bluetooth Audio Gateway Service – Manual (utlöst)
 • Bluetooth Support Service – Manual (utlöst)
 • Användarsupporttjänst för Bluetooth – Manual (utlöst)

Tryck sedan på knappen på alla för att starta tjänsterna.

Se nu om detta hjälpte.

2]Kör Bluetooth-felsökaren

I Windows 10 kan du hitta olika felsökare med ett användarvänligt gränssnitt, och du kan använda dem för att fixa ett problem som detta. För att köra Bluetooth-felsökaren, öppna Windows-inställningar > Uppdatering och säkerhet > Felsökning.

På din högra sida bör du hitta ett alternativ som kallas Blåtand. Klicka på den och välj Kör felsökaren.

Följ skärmalternativet för att köra det.

3]Uppdatera Bluetooth-drivrutiner

Enhetsdrivrutinerna kan också hamna i ett problem och kan orsaka problem som detta. Du kan försöka återställa, uppdatera eller avinstallera dina drivrutiner och se om detta hjälper till att lösa problemet.

4]Ta bort eventuella störningar

Om du har många trådlösa enheter i samma rum som din dator kan det orsaka störningar på din nuvarande anslutning. Rekommenderas det för dig att stänga av alla andra enheter eller ta din dator utanför räckvidden för dessa enheter och sedan kontrollera om detta fel återskapas?

5]Avinstallera i Clean Boot State

Starta i Clean Boot State och försök ta bort Bluetooth-enheten. Detta kommer att hjälpa om några processer hindrar borttagningen.

Andra länkar som kan intressera dig:

 1. Bluetooth fungerar inte i Windows
 2. Windows kunde inte ansluta med ditt Bluetooth-nätverksenhetsfel
 3. Bluetooth-mus kopplas från slumpmässigt i Windows
 4. Bluetooth-högtalare parad, men inget ljud eller musik
 5. Det går inte att skicka eller ta emot en fil via Bluetooth.

Relaterade Artiklar

Back to top button