Blue Moon: om 2 dagar vänder ögonen mot himlen, augusti ger oss en måne …

Efter så mycket väntan blev den 15 augusti inte så romantisk som vi hoppats. Var och en av oss på natten av San Lorenzo höjde våra ögon mot himlen med hopp om att uttrycka en myriad av önskningar, men det enda vi kunde “smaka” var ett megamörkt moln. Oroa dig dock inte, för augusti det är inte över än, och även om han lämnade oss torra i munnen förra veckan, den här gången kommer han att bli förlåten. Det är då nästa dyker upp astronomisk händelse kallad “Blå månen”.

Blue Moon: ögon mot himlen, överraskningarna är inte över än

Det är bara 2 dagar kvar till det stora evenemanget. Vad pratar vi om? På natten den 22 augusti himlen kommer att åtföljas av en speciell måne med smeknamnet blå måne, Striones måne eller till och med Luna del Grano. Varför har den detta namn? Vi vet vad du tänker, och nej, det blir inte blått. Ursprunget till namnet härrör från det av fisk sötvatten som fångas under augusti månad faktiskt. Andra teorier hävdar att detta är säsongens tredje fullmåne. Vad menar du? Blue Moon identifierar den andra fullmånen under samma månad med tanke på måncykeln på cirka 29 dagar.

Kort sagt, det säger sig självt att vi inte får missa ens ett evenemang denna månad. Hur göra att observera det på bästa sätt? Från Italien räcker det att vända den titta mot vår satellit under natten. Månen kommer att vara helt full och kommer att hålla sällskap med de sista stjärnskotten i augusti. Vi rekommenderar att du går till en plats borta från staden och dess ljussom på stranden eller på landet.

Relaterade Artiklar

Back to top button